Sommermøtet førstkommende torsdag er det andre møtet i regi Budal Bygdeutvikling, som er et forum og en møteplass for folk som er interessert i næringsutvikling. Leder Ingebrigt Dragset brenner for videre aktivitet i fjellbygda og sier det er spennende ting som skjer framover.

– Det er mye som skjer her, og vi håper de som driver næring i bygda kan bli bedre kjent og kanskje diskutere mulige samarbeid, men forumet skal også gjennom ulikt påfyll bidra til positiv utvikling av eksisterende og nye bedrifter. På sommermøtet blir det presentasjon av to lokale bedrifter, i tillegg til ordet fritt. Der kan de som ønsker ta opp sine synspunkt og meninger, sier Dragset.

Ny E6 og ringvirkninger

Lederen i næringsforeninga, Aina Midthjell Reppe, kommer også på møtet og skal orientere om foreninga, samt hvordan Budal kan bidra med varer og tjenester i forbindelse med E6-utbygginga. Både næringsforeninga og Dragset er enige om at bygginga av den nye veien vil skape et stort behov for ulike tjenester, og at dette må utnyttes på best mulig måte lokalt.

Populær budalsstol

Den velkjente budalsstolen er også et av temaene på møtet grunnet krefter både i og utenom bygda som ønsker å vitalisere stolen.

– Det er et av de få produktene som er knyttet til Budal, og har vært et viktig næringsgrunnlag for flere generasjoner. Håpet er at vi skal kunne greie å få gjort litt mer ut av kjennskapen og merkevaren. I dag er det fortsatt produksjon av stolen, i tillegg til yngre krefter som er interessert i å sette i gang med dette. Vi har i tillegg virksomheter utenfor Budal som også er opptatt av denne produksjonen, forteller Dragset.

Etter de fastsatte programpostene blir det på sommermøtet en litt mer sosial og uformell samling med grilling, og Dragset håper både godværet og alle næringsinteresserte i Budal tar turen til Klettheim torsdag kveld.