Sist søndag som var 1. pinsedag og konfirmasjonssøndag i Melhus, drev firmaet Visimind lavtflyging med helikopter på Kvål.

Fikk klager

Det førte til reaksjoner blant folk, og TrønderEnergi fikk henvendelser fra folk om at de syntes helikopteret var forstyrrende. Kommunikasjonsrådgiver Tore Wuttudal opplyser at flyginga ble stanset, og at firmaet fikk beskjed om å sette helikopteret på bakken.

Årsaken til at helikopteret fløy lavt over bebyggelsen på Kvål, er at TrønderEnergi har leid inn et firma som skal inspisere kraftlinjene samt fotografere dem.

- Firmaet har fått en kontrakt der det står hvor, når og innenfor hvilket tidsrom de skal gjøre oppdraget. Flyginga er væravhengig, og de ønsker å være i lufta når det er fint vær, sier Wuttudal.

Prøver å ta hensyn

TrønderEnergi prøver å ta hensyn til forhold som gjør at firmaet skal ta hensyn, og Wuttudal forteller at det kommer henvendelser om at det skal unngås lavtflyging over revefarmer. Dessuten ønsker grunneiere å få varsel slik at de kan ta vare på husdyr som kan bli redde.

- Jeg skjønner at lavtflyging som den på søndag, kan virke forstyrrende. Det vil alltid være støy fra helikopter som flyr rett over bakken, sier Wuttudal.

Inspeksjonen av kraftlinjer skal skje over hele fylket, og gjøres for å sikre strømforsyninga, opplyser Wuttudal.