Den 13. juni kan du få kjøpt mye fint og brukt i Singsås samfunnshus.

Finloppis er et second handmarked hvor alle entusiaster kan kjøpe eller selge loppemarkedskatter. Her kan selgere kjøpe seg plass for 300 kroner og selge godbiter de ellers ikke har hjerte til å gi bort eller kvitte seg med på annet vis.

– Det sikrer oss boder med lopper av god kvalitet og fin stil. Hva du selger er helt opp til deg. Singsås samfunnshus stiller også med fin-fine lopper som er hentet fram fra loft og kjeller. Vintage møbler og mye spennende vil være til salgs, sier Astrid Wolden som er ansvarlig for loppemarkedet.

Trendy med brukt

Wolden trekker frem at trendforskere melder at det er inn å kjøpe brukt. Det er ikke bare bra for miljøet og lommeboka, men samtidig god forvaltning av viktige verdier i samfunnet.

– Vi beveger oss bort fra bruk og kast og er på vei inn i en tid hvor vi tar vare på ting. Dette er noe vi også ser på Facebook med alle kjøpes/selges/byttes/retro gruppene. Jeg opplever at folk er veldig nysgjerrig på hva dette er, og det er positivt. Vi ønsker å fylle hele huset med boder både fra privatpersoner eller bedrifter og bruktbutikker, sier hun.

Tradisjon

Arrangøren er trygg på at dette kan bli en årlig tradisjon for både barn og vokse.

– Samfunnshuset arrangerer stort sett fester, så dette blir et mer barnevennlig arrangement.

Aktivitetene for barna er ikke helt bestemt enda, men det blir nok klassiske ting som for eksempel ansiktsmaling. Om det blir det her blir vellykket kan det fort ende opp som et årlig arrangement, sier hun.