Før ferien starter vil Melhus kommune og Trondheim kommune gjennom Metrovann-prosjektet, ha prøvedrift i de nye vannrørene.

Det opplyser prosjektleder Terje Klungerbo. Under prøvedrifta vil det bli tatt prøver for å sjekke vannkvaliteten. Vannet hentes fra Benna på Kvål, og vil i prøveperioden ikke bli sendt i vannrørene til melhusbyggene. Vannbehandlingsanlegget på Kvål er ennå ikke ferdig.

Hele strekninga fra Melhus nord til Hovin forsynes nå av vann fra Jonsvatnet fordi Benna er koblet ut som vannkilde inntil Metrovann-prosjektet er ferdig.

Neste vår skal hele Metrovann-prosjektet være ferdigstilt. Vann fra Benna kan igjen renne i rørene fram til dem som forsynes av den kommunale drikkevannskilden fra høsten av om alt går som planlagt.  Det gjelder rundt halvparten av innbyggerne. I tillegg skal Benna forsyne den sørlig delen av Trondheim samt være reservevann for Trondheim og Malvik.

Selv om fylkesmannen ikke har behandlet ferdig klagen på klausuleringsreglene fra beboere langs Benna og Grøtvatnet, vil Melhus kommune ta ut vann fra Benna.

- Melhus kommmune har i mange år hatt en rettighet til å ta ut vann fra Benna, opplyser Klungerbo.