Melkeprodusenter på to gårdsbruk i Midtre Gauldal har mottatt Tines  høyeste utmerkelse.

To ektepar ble tirsdag kveld eiere av hver sin tine av sølv: Mari og Arnt Kåre Hustøft og Fiola Folkedal Storrø og Nils Olav Storrø.

De høythengende hederbevisene ble utdelt under en høytidelig festmiddag på Lillestrøm, og det var konsernsjef Hanne Refsholt og styreleder Trond Reierstad i Tine som overrakte de blanke tinene til de flinke melkebøndene.

5.500 toppdager

Hver dag måler Tine kvaliteten på melka som blir levert, og den beste melka kategoriseres som «elitemelk». Det er bare bønder som klarer å levere slik elitemelk hver dag i 15 år, som hedres med Sølvtina. Nær 5.500 dager med god fjøsdrift må til for å kunne motta den eksklusive tina i sølv.

– Sølvtina er et symbol på det langsiktige og møysommelige arbeidet bønder har lagt ned over mange år. Mottakerne har utført et imponerende godt arbeid med fokus på kvalitet og grundighet over lang tid, sier Hanne Refsholt, konsernsjef i TINE.

Tar vare på dyra

Styreleder Trond Reierstad i Tine sier at bak slike prestasjonene ligger yrkesstolthet, gode hygienerutiner og grundig planlegging og oppfølging av alle deler av gårdsdrifta, med stor vekt på å ta vare på dyra på beste måte.

MED SØLVTINE: Fiola Folkedal Storrø og Nils Olav Storrø. Foto: Tine