Bildet er tatt midt i Gauldalen, like ved kommunegrensa mellom Midtre Gauldal og Melhus kommuner. Stedet utgjør grense også på en annen måte, der det ligger tett inntil Gaula. Den farlige vegen går på vestsida av Gaula, mens brua over elva, Håggåbrua, befinner seg rett til høyre for fotografen, og går over til østsida.

Bildet er tatt nordover, og fotografen befinner seg i Midtre Gauldal kommune. 500 meter lengre framme krysser du grensa til Melhus kommune.

Det farlige med vegen er ikke grensekryssinga, men heller to uoversiktlige jernbanekryssinger. Den ene planovergangen har lyssignal, men er uten bom. Den andre har bare skiltet: "Stopp - Se og lytt etter tog". I tillegg er vegen svært smal, og du må også passere en tunnel før du kommer til Krokstadgrenda, og videre til Hovin stasjon. På glatt føre er faren overhengende for å skli rett ut i Gaula.

Etter at Jernbaneverket la ned mange usikrede planoverganger er det få igjen. Men ved Krokstadsanden på Hovin må du fortsatt krysse jernbanen uten bom og lyssignal.