Melhus Arbeiderparti fikk hjelp av Fremskrittspartiet i formannskapet, og dermed får familien Nideng bare halvparten av Sorenskrivergården på Kvål.

E6-offer

Statens vegvesen ønsker å kjøpe Sorenskrivergården som huser en kommunal barnehage, for å kunne drive makeskifte med familien Nideng.

Familien driver gården Nerkvål som vil miste de fleste av driftsbygningene som følge av ny E6 forbi Kvål. Gården har vært i Kvål sentrum i flere hundre år,og familien ønsker å gjenoppbygge gården der.

Befaring

Melhus formannskap var på befaring på gården og utenfor Sorenskrivergården i dag tirsdag. Da var bonde Elling Nideng klar på at han trenger hele arealet der Sorenskrivergården er, for å kunne sette opp de nye driftsbygningene. På gården er det ammekyr, sauer og kalkuner.

- Veldig sårende

Under befaringa sa bonden klart ifra hva han mente om en løpeseddel Melhus Arbeiderparti har delt ut på Kvål. På løpeseddelen står det at Melhus Arbeiderparti ikke ønsker at kommunen skal selge Sorenskrivergården. "Vi er opptatt av at de som må vike for E6-utbyggingen må skaffes ny bolig, men det er feil å bruke denne tomta til å etablere et gårdsbruk midt i Kvål sentrum", står det i flygebladet.

- Det var litt stygt av Arbeiderpartiet å dele ut flygeblad til naboene. For oss var det veldig sårende, sa Nideng.

Gunnar Krogstad (Ap) sier til Trønderbladet at flygebladet ikke var ment som et angrep på familien Nideng.

- For oss handler det om sentrumsutvikling, og det er viktig at vi ikke gjør noe vi angrer på senere. Det er ikke naturlig med et gårdsbruk i Kvål sentrum. Dette er et sentrumsområde som skal utvikles som et sentrumsområde, sier Krogstad.

Under formannskapsmøtet var Høyre sikker på å sikre flertall for salg av Sorenskrivergården, men Fremskrittspartiets Joralf Rindli stemte sammen med Arbeiderpartiet. 6 stemte for å selge halve Sorenskrivergården, mens 5 stemte imot.

I en kommentar skriver Guro Angell Gimse (H) i ei tekstmelding at Høyre mener politikerne må være realistiske i forhold til sentrumsplanen på Kvål, og at det er mulig å gi erstatningsareal og samtidig få til en god sentrumsplan for de neste 40 årene.