Frivilligsentralen i Midtre Gauldal har fått med seg både helsesøster, frisklivskoordinator og lokalt næringsliv når alle fra sjuende til tiende klasse i Midtre Gauldal blir invitert til gratis foredrag og folkehelsefokus i kulturhuset onsdag 25. mars.

Hollekim har bakgrunn blant annet som fysioterapeut i Rosenborg, og på Støren vil det bli både historier fra Strands RBK-karriére og tips om trening, kosthold og generell helse.

– Påvirker prestasjonen

Daglig leder Trude Heggdal i frivilligsentralen fikk idéen om å invitere de to etter at hun og mannen var med ungene på Storsjøcup i Østersund.

– Der så vi hva de små klarte å ha i seg i løpet av en fotballcup. Vi tenker lite på hvordan kroppen blir påvirket av det vi har i oss. Mange stilte seg uforstående til at ungene virket å være tappet for krefter etter halve kampen, sier hun.

– I utgangspunktet tenkte jeg at dette skulle være rettet inn mot idrettsungdom, men fokuset ble etter hvert utvidet. Hva man spiser påvirker jo også i stor grad hvordan man tar til seg læring og fungerer i skolehverdagen.

Dag med folkehelse

Planen var at Strand og Hollekim skulle komme på besøk allerede i fjor, men en ikke ukjent "Skal vi danse"-opptreden for Roar Strand satte en stopper for det. Nå er derimot en ny dato satt.

– Invitasjonen går først og fremst ut til elevene i Midtre Gauldal som melder seg før fristen 17. mars. Om vi har ledige plasser da, vil vi gå bredere ut, så det er ikke umulig at andre også kan få plass, forteller Heggdal.

Foredraget blir kun en av flere "happenings" denne dagen. Både Frisklivssentralen, helsesøster Sissel Wahl, skolekantina, Støren tannklinikk, Coop Extra og flere andre stiller på stands, informerer og deler ut sunne alternativer til osteloffen og colaflaska.

Det lokale næringslivet skal ikke ha vært tunge å be for å bidra til å dekke utgiftene til foredraget.

Frisklivskoordinator Kristin Myklevoll, helsesøster Sissel Wahl og frivilligsentralens Trude Heggdal (t.h.)står i spissen for folkehelsedagen på Støren 25. mars. Foto: Elling Finnanger Snøfugl