Da VM var over, satte blant annet ansatte og eiere av TrønderEnergi seg på charterflyet som var satt opp av Sponsorlink. Flyet gikk fra Falun til Værnes, og om bord var personer som var tilknyttet ulike sponsorer for idrettsutøvere som TrønderEnergi og Eiendomsmegler1.

Jubel i flyet

Sistemann inn i flyet var selveste VM-kongen Petter Northug som ikke sponses av TrønderEnergi. Flykapteinen var med på jubelen da Northug kom inn, forteller ordfører Jorid Jagtøyen.

Jagtøyen var blant dem som var i Falun under VM, og hun var der som representant for TrønderEnergis største eier (Melhus) og som styrerepresentant. Hun opplyser at ei stor gruppe TrønderEnergifolk var der, og at de hadde med ektefeller.

TrønderEnergi

Konserndirektør Ståle Gjersvold sier at TrønderEnergi sendte 25-28 personer på flyet og 30 med buss. At Northug ble med i sponsorflyet til Værnes, kom som en overraskelse på dem, og Gjersvold sier at det ikke var TrønderEnergi som booket flyet. TrønderEnergi-passasjerer utgjorde 10 prosent av dem som satt i flyet, opplyser Gjersvold.

– Vi ga tilbud til alle ansatte om at de kunne få bli med til VM i Falun mot at de betalte egenandel, og de betalte en egenandel som er i tråd med god fornuft. Ledergruppa var også med, og vi betalte egenandel.  Eierne av TrønderEnergi betalte full pris for turen, sier Gjersvold.

Hvor stor egenandelen var, ønsker ikke Gjersvold å opplyse om.

Ordfører Jorid Jagtøyen sier til Trønderbladet at hun ble invitert med på turen, og at hun betaler full pris.

- Jeg betaler for meg selv, sier Jagtøyen.

Om sponsing

Gjersvold mener det er viktig for utøverne at sponsorene er til stede. TrønderEnergi sponser ikke Northug, men Marit Bjørgen og Niklas Dyrhaug. Bjørgen var ikke med sponsorflyet til Værnes ettersom Rognes-jenta bor i Oslo. I tillegg til sponsorflyet til Værnes, gikk det også et sponsorfly til Oslo.

Under VM i Val di Fiemme ble det støy rundt TrønderEnergi-eiernes tur dit fordi det kom fram at ikke alle betalte for turen selv. Gjersvold opplyser at enkelte av eierne forutsatte at dette var en representasjonstur hvor kommunen skulle betale, men etter offentlig omtalte, endte alle med med å betale for turen. Eierne var representert ved ordførere, og ordfører Jorid Jagtøyen var blant dem som dro dit. Jagtøyen har opplyst overfor Trønderbladet at hun betalte for turen.

TrønderEnergi tegnet for noen år siden sponsoravtale med Marit Bjørgen, og konserndirektøren ønsker ikke å si hvor mye det offentlig eide energiselskapet gir i sponsorstøtte. Avtalen gjelder for to år til, og er basert på Bjørgens prestasjoner.

– Vi har vært veldig fornøyd med samarbeidet med Bjørgen. Bjørgen representerer et ansikt utad for TrønderEnergi. Hvis hun legger opp, vil hun få betydelig mindre utbetalt. Vi håper hun fortsetter, sier Gjersvold.

TrønderEnergi har ifølge Gjersvold, ingen  nye sponsorobjekter på programmet.

Ståle Gjersvold er konserndirektør i TrønderEnergi.