17 lokallag og deriblant Midtre Gauldal, Holtålen og Skaun, har sendt ut et opprop der de poengterer at de vil ha Torhild Aarbergsbotten som Sør-Trøndelag Høyres toppkanidat og dermed fylkesordførerkandidat. Søndag er det nominasjonsmøte i partiet.

Melhus Høyre

Melhus er ikke blant disse lagene, og lokalpartileder Marius Krogstad Aune opplyser at han ikke har fått noen henvendelse angående oppropet.

- Det er heller ikke en sak som har vært diskutert i Melhus Høyre, men de fleste har selvfølgelig sine egne meninger om dette. Min personlige mening er å støtte innstillingen, særlig siden det er en svært god innstilling for Melhus' del med Guro Angell Gimse på andreplass, skriver Krogstad Aune i ei tekstmelding til Trønderbladet.

En annen kandidat

I nominasjonskomiteen sitter Stine Estenstad fra Melhus, og hun opplyser at komiteen har levert fra sin innstilling. Komiteen har anbefalt Henrik Kierulf fra Trondheim på topp med Guro Angell Gimse fra Melhus på andreplass og Jan Grønningen på tredjeplass.

- Det har vært en grundig prosess, og det er mange hensyn som skal tas. Det ville være rart om Melhus skulle kjempe for noen andre enn sin egen kandidat, sier Estenstad.

I oppropet vektlegges Aarbergsbottens innsats for distriktene, og hun har vært flittig på besøk i Melhus. Det er blitt lagt merke til blant annet en hølonding som har tatt kotakt med Trønderbladet. Han sier at han ikke ønsker at Høyre-lista skal ha en bymann på topp, og at det i stedet er viktigere å ha en toppkandidat som har vist at hun kjemper for distriktene.

Oppropet kommer fra Ørland Høyre, og så har 16 lokallag sluttet seg til det. Blant momentene som kommer fram i oppropet, er Aarbergbottens innsats for lakseveien til Hitra/Frøya, fortgang i E6-bygging og fokus på AtB's økonomi.

- Det er ikke alle saker et opposisjonsparti får flertall for, naturlig nok. Likevel setter Høyre spor etter seg, mye på grunn av Torhild. Sør-Trøndelag bør få en fylkesordfører fra Høyre som kan gjennomføre en bedre politikk på mange områder,heter det i oppropet.