Parkeringsplassen ved Melhus skysstasjon er som den var før bussene sluttet å svinge innom skysstasjonen. Overfylt og med biler som står parkert utenfor oppmerket plass, på fortau og på gangveier. Dette er situasjonen etter at bussene igjen tar turen innom skysstasjonen, og ikke bare stopper ved rådhuset.

Frykter ikke bot

Kjell Egseth er en av dem som har tatt sjansen på å parkere på et fortau, og han skal ta toget.

- Det er så mange som står utenom oppmerket plass at en bøtelegging vil virke mot sin hensikt, sier Egseth like før han skal ta toget til byen for å komme seg på jobb.

Egseth jobber skift, og han kommer av og til utpå dagen for å ta toget. Da har det hendt at det har vært så fullt på parkeringsplassen utenfor skysstasjonen at han har kjørt videre til byen.

Brubakken

Å parkere på Brubakken nord for Melhus sentrum, synes han ikke er et alternativ da den parkeringsplassen er utenfor gåavstand for den som skal ta tog. I stedet burde bussreisende parkere på Brubakken og ta bussen derfra, mener Egseth.

- Det er for dårlig at de ikke tilrettelegger med parkeringsplasser når de oppfordrer folk til å reise kollektivt. Melhus har et stort nedslagsfelt av folk som kan reise kollektivt, og fylket har et ansvar for å hjelpe Melhus med å legge til rette, sier Egseth.

Da rutebussene sluttet å gå innom Melhus skysstasjon, var det parkeringsplassen på Brubakkhaugen som var mer enn full. Der parkerte folk utenfor oppmerkede plasser og på handikapplasser i tillegg til at samtlige oppmerkede plasser var i bruk.

I dag tirsdag er det rundt 20 ledige parkeringsplasser der. Noen få biler står utenfor oppmerket plass, og noen har vært råflott med hensetting av bilen slik at en ekstra plass er gått med. De 20 ledige plassene er plasser det er lett å få bilen inn på. Brubakken parkeringsplass er blitt til etter et offentlig spleiselag der blant annet Miljøpakken har gitt tilskudd.

Parkeringshus

Politikerne har lenge snakket om parkeringshus i Melhus sentrum, og foreløpig er det ikke kommet lenger enn til tenkestadiet. Ett spørsmål har vært om folk er villige til å betale for å parkere samtidig som det er gratis ellers i sentrum. Langs miljøgata er det flere plasser der en kan stå parkert så lenge en vil fordi kommunen ikke har innført tidsbegrensning.

Les også: tar bussen fra et anleggsområde

Se hvordan det så ut i september på Brubakken

Mange ledige plasser på Brubakken nord for Melhus sentrum.
Noen tar sjansen på å parkere på gangveien ved skysstasjonen.
SKYSSTASJONEN: Noen har funnet seg plass utenfor oppmerket felt.