Sist mandag startet byggearbeidet på den 20 mål store tomta like bak Europris-butikken på Moøya. På Størens gryende næringsområde blir byggevarekjeden etter hvert naboer med både Elkjøp, Bjørgen treningssenter og Hugaas entreprenør.

– Vi har vært kjempeheldige med tomta. Dette området vil utvikle seg til å bli selve indrefileten på Støren, mener Stensland.

«Drive-through»

Fra første januar fikk den populære byggevarebutikken ved Støren trelast nye eiere da de signerte en aksjekjøpsavtale med Coop Oppdal.

– Hele Gauldalen bør glede seg, vi har ventet lenge på denne muligheten, sier Byggshop-sjefen, som har drevet på Støren siden 1980.

– På det nye området kan du rett og slett bruke bilen som handlekurv. Det blir en slags «drive-through» byggevarebutikk!

Behov for vekst

Med det nye bygget følger større utvalg, romslighet både inne og ute – og ikke minst en spisset satsning inn mot den private forbrukeren. Her blir det en priseffektiv løsning med stor grad av selvbetjening, forklarer Stensland.

– Det har vært en lang prosess å endelig få dette på plass. Det er fem år siden vi først kontaktet Coop. Vi har i mange år sett at vi har hatt behov for mer plass for å vokse.

Økt konkurranse

Konkurrenten Byggmakker Støren, som også flyttet inn i nye lokaler i Kjørkvollveien i april 2013, tett ved både E6 og fylkesvei 40 mot Røros, ønsker den nye satsingen velkommen.

– Det er bare sunt med konkurranse.

– Ingen byggevarekrig

De to byggevarebutikk-lederne kjenner hverandre svært godt. De har faktisk vokst opp sammen.

– Derfor vet jeg også at de er svært dyktige folk, og dette vil føre til at vi alle må skjerpe sansene. Dette tror jeg blir et løft for kundene i hele regionen. Enn så lenge opplever jeg ikke at det er noen byggevarekrig på Støren, men det blir spennende å følge med framover, sier han.

Frøseth har selv opplevd at nye lokaler har gitt mer effektiv drift.

Byggeriet Byggshops daglige leder Tore Stensland gleder seg stort til å komme inn i nye lokaler med utvidet konsept og ny logo i juni. Foto: Elling Finnanger Snøfugl