- Som å bære staurer, kommenterer blant annet Marvin Bjørnebekk mens han bærer noen av de bortgjemte orgelpipene over kirkegulvet.

Ser uskadde ut

En dugnadsgjeng på 15-20 personer deltar i dag mandag i flyttinga av orgelpipene fra kirketårnet og over til sørgalleriet. Opp til kirketårnet er det ei bratt spiraltrapp, og hjelperne sliter tungt der de bære orgelpiper ned den bratte trappa og så opp til galleriet. Flere av dem tørker svetten og er andpustne, og de forsyner seg gjerne av vannet som er satt fram. Alle uttrykker at de er glade for at orgelpipene er funnet, og at de ser ut til å være uskadde.

- Tilsynelatende er de uskadde, og det er jeg glad for, sier Tofte.

De bortgjemte orgelpipene sto til dels langt inne på loftet som går over hele kirkebygninga, og til dels rett ved det øverste trappetrinnet i kirketårnet. De stod i pipestokkene eller lå i kasser.

- Unødvendig

Tidligere ordfører Erling Bøhle er også blant dem som har trådt til etter å ha blitt spurt. Bøhle mener det er greit å stille opp selv om han ikke er religiøs.

- Orgel har ikke noe med religion å gjøre, sier Bøhle, som er frustrert over det som har skjedd.

- Jeg har ikke ord for dette. Det er så dumt å bruke så mye energi på å flytte orgelpipene, og det er ikke greit å drive på med dette, sier Bøhle.

Melhus menighet skal ha menighetsmøte på tirsdag, og opprinnelig skulle orgelsaken opp da. Tofte opplyser at orgelsaken neppe blir behandlet likevel på grunn av det som har skjedd.

Inn til rommet er det bare en smal åpning, og bærerne hadde en utfordring med å få orgelstemmene ut gjennom dem. Rommet er loftet som går helt fram til stedet over alteret.
Erik Tofte er på vei ned trappa med orgelstemmer, mens Erling Bøhle går opp med lysutstyr.
Tidligere OL-sølvvinner Magne Thomassen er blant dem som tar et tak.