– Salget har økt, ja, sier butikksjef Eivind Oddli hos Sport1 på Melhustorget. Samtidig er det mange som nå kjøper ski til barna til jul. Han legger til at det kanskje var på tide. Vinteren i fjor var jo en katastrofe for skisalget med barfrost i mange måneder.

– Hva er det dere selger mest av når det ikke er snø?

– Vi har solgt uvanlig mye ullundertøy, gjerne i merinoull, forteller Eivind Oddli. – Monsen-klær er særlig i skuddet. Skøyter solgte vi så mye av i fjor at det har blitt mindre i år.

Forbruksmønsteret har endret seg de fire årene Oddli har jobbet i butikken. Han forteller at folk i dag kjøper færre dyre ting. Nå handler folk klær og utstyr mer fordi de har behov for det enn at de syns de må kjøpe noe dyrt for eksempel til jul.

– Noe annet er at vi konkurrerer mer med nettsalg nå enn for bare noen år siden. Spesielt går dette på elektroniske artikler som pulsklokker. Fremdeles er det likevel mange kunder som først kommer til oss, fordi de vil ha informasjon om varene som nettselgerne ikke gir, sier Oddli.

Det er kanskje også flere kunder som kjøper utstyr som brukes til forskjellige typer uteaktiviteter. Før var man kanskje mer rettet inn mot en spesiell uteaktivitet, som skigåing.

– Hvor skal du feire jula?

– Jo, det må bli i Norge, det, svarer Eivind Oddli. – Hos mora mi på Kyrksæterøra. Nå har det jo blitt hvit jul også, sier han og smiler. Både jula og julesalget blir bra da! Vi er avhengige av salget, og håper folk vil være minst like aktive denne jula som tidligere år, avslutter butikksjefen.