I år som i fjor slipper du å levere skattekortet til arbeidsgiver. Nå henter arbeidsgiver skattekortet direkte fra Skatteetaten. Men enkelte ting må du fortsatt huske på.

Sjekk tallene

I stedet for selve skattekortet vil du motta en skattetrekksmelding, som viser hvilke opplysninger Skatteetaten har benyttet ved beregning av skattetrekket for neste år.

– Husk å sjekke skattetrekksmeldingen slik at du unngår å få restskatt.  Det er viktig at du sjekker at tallene vi har lagt til grunn for å beregne skattetrekket ditt er riktige. Ellers kan skattetrekket bli feil. Har du store endringer i inntekt, formue eller fradrag bør du, som alltid, endre skattekortet for å få et mest mulig korrekt skattetrekk, sier Holter.

Endringer fra nyttår

Fra 1. januar 2015 er det ny ordning for uføre der uførepensjon vil hete uføretrygd. Da vil både uføretrygden og skatten for mottakere av trygd øke.

– Med den nye ordningen vil uføretrygden og eventuelle uføreytelser fra andre utbetalere, skattes som lønnsinntekt. I skattetrekksmeldingen til uføre vil vi informere nærmere om hvordan ordningen fungerer. Det er svært viktigat uføre sjekker skattetrekksmeldingen nøye, slik at vi har et best mulig grunnlag for å beregne riktig skatt, sier kommunikasjonsdirektøren.

Frikortbeløpet

Fra nyttår økes også frikortbeløpet.  Det betyr at arbeidsgiver ikke skal trekke skatt dersom du ikke skal tjene mer enn 50.000 kroner i året. Hvis du regner med å ha flere arbeidsgivere i løpet av inntekståret, må du huske å fordele beløpet på alle arbeidsgiverne. Alle som skal ha frikort må søke om dette før arbeidsgiver kan hente det. Hvis du vet at du kommer til å tjene over 50.000 kroner i løpet av året, må du bestille skattekort.

Kilde: Skatteetaten