Den ni år gamle Yorkshire-terrieren Santos ble fredag ettermiddag funnet nedgravd i nærheten av Vollmarka boligfelt. Den drepte hunden ble oppdaget av hundeeieren og av Astrid Grendstad som hadde med sporhund.

- Hunden lå nedgravd i skogen med mye jord over seg, og lå i skogen overfor det nye boligfeltet. Vi er så takknemlig for engasjementet, og dette viser at folk bryr seg, sier Berit Wold Fjelle.

Santos ble onsdag drept av en husky som slet seg da eieren skulle sette den ut i luftegården i Vollmarka boligfelt. Huskyen løp den bratte bakken opp til Gimse boligfelt der den fikk tak i Santos som stod i hundegården.

- Da vi fant Santos, kunne vi se at den var blitt drept med nakkebrudd. Den hadde ikke blod på seg, så den har ikke lidd. Tross den vonde følelsen, er det godt at hunden vår er blitt funnet, sier Wold Fjelle.

Mange har engasjert seg for å hjelpe ekteparet Berit og Helge Fjelle med å finne igjen lille Sandos, og en synsk person ringte Astrid Grendstad som hadde lovt å komme med en sporhund. Den synske personen hadde sagt at Grendstad skulle ut og lete etter en hund, og at den lå i nærheten av et gjerde. Wold Fjelle forteller at Santos ble funnet i nærheten av et nettinggjerde.

Letemannskapene har nå fått middag hjemme hos familien Fjelle.

- Vi kommer til å begrave Santos i nærheten av huset vårt. Han var et familiemedlem. Nå kommer vi til å forsone oss med at han er død, sier Wold Fjelle.

Les også: om leteaksjonen