Rutebussene svinger ikke innom Hovin sentrum, og det ønsker Hovin arbeiderlag å få gjort noe med. I et brev til komite for teknikk og miljø i Melhus kommune ber Hovin arbeiderlag om at kommunen er med i kampen for å få rutebussene til å ta turen til et stoppested ved Hovin skole.

Fra Hovin sentrum og opp til E6 der rutebussene stopper, er det omtrent 10-15 minutter å gå. I Hovin sentrum bor det eldre, og enda flere kan det bli når det bygges omsorgsboliger der. Kommende vår kan det bli byggestart for omsorgsboliger.

- Det å få bussen ned til Hovin skole, vil si at de eldre kan ta den i stedet for drosje. De eldre vil føle at de ikke er til bry for andre, og de kommer seg ut sammen med andre, skriver leder Vigdis Filingsnes fra Hovin arbeiderlag i brevet.

Hovin arbeiderlag viser til at det er bygd mange boliger på Hovin i det siste, og at det skaper behov for kollektivtilbud. Både middelaldrende og eldre kjøper leiligheter, peker laget på.

- Hovin arbeiderlag ser at folk på Hovin vil bruke offentlig transport, men da må det ligge til rette for det, skriver laget i brevet.

På Hovin stopper rutebussene i Fosskrysset.