- Jeg tror politikerne i Melhus er samstemte om at vi ikke vil at Melhus skal bli innlemmet i Trondheim. Det vil komme henvendelser fra nabokommunene, sa varaordfører Sigmund Gråbak (H) under et frokostmøte Næringsforeningen i Trondheimsregionen, avdeling Melhus arrangerte tirsdag morgen.

Kommunereformen var ett av punktene under informasjonsbolken fra den politiske ledelsen. Den politiske ledelsen har tidligere signalisert at de mener at Melhus er stor nok til å fortsette på egenhånd i framtida.

- En effektiviserer ikke kommune-Norge ved å flytte kommunegrenser, sa ordfører Jorid Jagtøyen.

Jagtøyen sitter i et regjeringsoppnevnt referanseutvalg for ekspertutvalget som blant annet utreder hva som skal være kommunenes oppgaver i framtida.

Melhus kommunestyre har satt ned ei politisk styringsgruppe som skal komme med et framtidsbilde for Melhus. Innen februar neste år skal denne gruppa legge fram resultatet av arbeidet. Ordføreren opplyste at lag, foreninger, innbyggerne og næringslivet vil bli involvert i prosessen rundt kommunereformen.

I perioden juli 2015-februar 2016 skal kommuner landet rundt ta stilling til om de skal slå seg sammen med en annen kommune.

- Mye er uklart ennå. Ett av spørsmålene er om kommunene skal være generalistkommuner eller bo- og arbeidskommuner, sa Jagtøyen.