For fem år siden startet tv-kanalen NRK Super BlimE-kampanjen med mottoet "Si hei, vær en venn. BlimE!". Målet var å oppfordre og inspirere barn til å bry seg mer om hverandre.  Holdningskampanjen markeres hvert år med BlimE-dansen, der elever i grunnskolen får mulighet til å lære seg dansen som framføres på samme dag og tidspunkt.

Stort engasjement

Fredag var elever og lærere ved Singsås skole klar for framføring i skolens musikkrom. Stort engasjement og aktivitet var stikkord, og elevene så ut til å storkose seg sammen i dansen. Lærer Gerd Marit Stokke var kjempefornøyd med det de har gjort sammen.

- Det er første året vi er med på denne kampanjen, men det har vært alle tiders. Alle er veldig engasjerte og ivrige, og både gutter og jenter har stilt opp, sa Stokke før danserne satte i gang.

Endret teksten etter kritikk

Tilsammen 850 skoler og over 170 000 elever bidro til påmeldingsrekord for årets BlimE-kampanje, der temaet var nettvett. NRK Super måtte imidlertid endre teksten til årets BlimE-sang etter en rekke kritiske tilbakemeldinger. Klagene fokuserte på at teksten i stor grad dreide seg om bare nettlivet, sa lite om hva en ekte venn var og virket ekskluderende på de som ikke er så aktive i sosiale medier. De eldste jentene på Singsås Skole forstår hvorfor teksten ble endret, og mener det er lite problematisk.

- De yngste elevene bruker ikke nettet og sosiale medier så mye som kanskje vi gjør, derfor ble det vanskelig å forholde seg til teksten. Nettvett er et viktig tema og samtidig er det viktig å vise respekt for hverandre. At det blir mer oppmerksomhet rundt det er veldig bra, konkluderte Maja og June i sjuende trinn.