Stortingsrepresentant og tidligere næringsminister Trond Giske (Ap) var onsdag kveld på besøk i Folkets hus på Kvål. Arbeiderpartiet i Klæbu, Skaun, Melhus og Midtre Gauldal annonserte en felles valgkampstart, noe Gunnar Krogstad i Melhus Arbeiderparti imidlertid ønsket å moderere noe.

– Det er heller en strategisk samling, som markerer starten på forberedelsene til valgkampen, uttalte Melhus Arbeiderpartis foreløpige ordførerkandidat til lokalvalget 14. september 2015.

12 år i Midtre Gauldal

I Melhus er Ap på jakt etter ordførerkjedet igjen, mens Midtre Gauldals Erling Lenvik nå har sittet forholdsvis trygt siden 2003.

– Det er ikke helt feil å si at det meste som har skjedd i storkommunen Midtre Gauldal, har skjedd etter 2003. Vi har bygd skoler, barnehager, omsorgsboliger og nå pusses sykehjemmet opp. I tillegg har vi fått ny ungdomsskole, og videregående skole i samarbeid med fylkeskommunen. Jeg tror folk ser at vi har lagt ned stor innsats, og de er begeistret for det, uttalte han, som svar på hva han mener er årsaken til Arbeiderpartiets suksess i kommunen.

Men han la til at utfordringen nå ligger i å fylle husene med godt innhold.

Gunnar Krogstad har ingen store fanesaker klare for valgkampen i Melhus ennå, men tegnet et større bilde av hva han mener blir viktig for partiet frem mot neste høst.

– Vi skal drive god Ap-politikk, og satse på gode skoler og god eldreomsorg, uttalte han.

– Viktig kommunevalg

Trond Giske satte de lokale valgkampene i et nasjonalt perspektiv, og påpekte at det nå for første gang på 12 år skal drives valgkamp i opposisjon for Arbeiderpartiets vedkommende, med Høyre og Fremskrittspartiet i regjering.

– Det blir et veldig viktig kommunevalg med noen av de prosessene som Høyre har satt i gang. Skal kommunene slås sammen, er det viktig å ha lokalpolitikere som ivaretar innbyggerne. Det skal være basert på frivillighet, og det må være en fordel for tjenester som skole og eldreomsorg, uttalte han.

Tranmæl på veggen

Folkets hus var fylt av et oppmerksomt publikum, som lyttet til en veltalende, og som vanlig godt formulert Trond Giske. Oppe på veggen hang Martin Tranmæl med et blikk utover salen.

Mon tro hva han ville ment om ny E6, Godsterminal og OL i Oslo.

ENIGE: Gunnar Krogstad, kommunepolitiker i Melhus, Trond Giske, stortingsrepresentant, Berit Wold Fjelle, også kommunepolitiker i Melhus, og Erling Lenvik, ordfører i Midtre Gauldal, fant tonen rundt bordet, og var enige om det meste.