Beboere i Kjørkvollveien på Støren opplever at fartsgrensen på 30 kilometer i timen på veistrekningen i stor grad ikke blir overholdt.

Først nedprioritert

I mai 2013 henvendte derfor to av dem seg til Eiendom og kommunalteknikk i Midtre Gauldal kommune og ba om å få etablert fartsreduserende tiltak i boligområdet mellom Støren kirke og krysset ved gammelsaga.

I fjor fikk beboerne en positiv tilbakemelding på sin henvendelse, og det ble antydet at tiltaket kunne settes i verk i forbindelse med utbedring av veien opp mot Grønnerbakken. Likevel ble tiltaket nedprioritert på høsten 2013 på grunn av kostnader med andre tiltak på kommunal vei.

Tre fartsdumper

Etter å ha kontaktet Eiendom og kommunalteknikk på nytt, har rådmannen nå tatt tak i saken, selv om tiltaket ikke er prioritert i kommunens trafikksikkerhetsplan.

Prislappen på rundt 50.000 kroner for tre fartshumper og skilting av disse anser han som såpass lav at den er forsvarlig, og hensynet til barna som ferdes langs veien regnes som viktigere enn støyen slike fartsdumper medfølger.

Dermed ble det fartsreduserende tiltaket enstemmig vedtatt i formannskapet mandag.

Åpner for gang- og sykkelvei

Harald Buset i KrF, med støtte fra Harald Rognes (Bygdelista), påpekte derimot at dette er en viktig vei på sikt, og at det burde legges inn et ekstra punkt i vedtaket om at veien i framtida kan ha behov for å bli omdefinert til gang- og sykkelvei, avhengig av trafikkutviklinga.

Dette forslaget ble også enstemmig vedtatt.

- Hvis vi i framtida finner ut at det er formålsenlig med gang- og sykkelvei, er det mulig å fjerne dumpene, konkluderte ordfører Erling Lenvik (Ap).

Tre fartsdumper skal legges i Kjørkvollveien på Støren. Foto: Solveig Tofte