- Fantastisk bra, sier daglig leder Arve Kristiansen i Alfa Nordic AS om tilstrømninga til utsalget i Fremo næringspark.

Godt besøkt

Overskuddsmateriell fra Forsvaret var lagt fram, og Kristiansen forteller at 2000-2500 var innom i helga. Vanligvis kommer rundt 1500 når Alfa Nordic har utsalg. Tre helger om våren og tre helger om høsten har firmaet utsalg i Fremo næringspark som ligger i den tidligere militærleiren.

- På grunn av EU-regler, kan Forsvaret ikke ha egen butikk. Vi har kjøpt opp overskuddsmaterialet, sier Kristiansen.

Nesten alt ubrukt

Kristiansen tror den kommende høstferien har litt å si for den store tilstrømninga. I utsalget er 97 prosent av varene ubrukt, og blant det en kan finne i utsalget, er feltstøvler som Forsvaret likevel ikke skulle gi til elitesoldater fordi støvlene ble for dyre.

Vadmelsbukser, primuser, feltskjorter og ullprodukter er gjerne storslagerne. I utsalget kan en kjøpe soveposer for 450 kroner, som Forsvaret ifølge Kristiansen kjøpte inn til 1800 kroner. Kristiansen forteller at Forsvaret av og til gir fra seg effekter fra andre verdenskrig, og da kan folk blant annet kjøpe kikkerter fra den tidsepoken.

Varene kommer fra Forsvaret i Norge, Sverige, Tyskland, England og Nederland, og hovedårsaken til at de legges ut for salg, er at Forsvaret trapper ned når det gjelder mannskaper. Tidligere har Alfa Nordic vært på martnaer for å selge overskuddsmateriell, men der var det ikke nok plass. Under landsskytterstevnet i år var 8000 innom firmaets utsalg.

Nok til en hel hær

Blant de frammøtte falt bemerkninga: - Nok til en hel hær.

En av dem som kikket på varene, var August Schmidt fra Trondheim.

- Jeg er her for å se på litt forskjellig utstyr til friluftsliv og jakt. Prisnivået er greit, og jeg har vært her før, forklarer Schmidt.

Fra Stjørdal kom familien Svingen/Teigen.

- Vi kom ens ærend hit fordi samboeren min ville se på utstyr til villmark og jakt. Vi har tre gutter i alderen 3-14 år, og de synes det er spennende å se på militært utstyr, sier Marit Svingen.

August Schmidt var på jakt etter støvler.
Daglig leder Arve Kristiansen i Alfa Nordic var godt fornøyd med oppmøtet i helga, og håper mange kommer neste helg også.
De grønne ryggsekkene var visst gått ut av bruk.
Kundene var i ulike aldersgrupper.
Utenfor utsalget var det satt fram stoler som folk gratis kunne ta med seg.