200 innbyggere i Melhus er blitt spurt om å gi terningkast til ordfører Jorid Jagtøyen (Sp), og Sentio Research har regnet sammen resultatene til å bli terningkast 4.

Lista

Det gir ordfører Jagtøyen ei plassering i landes 10 på topp-liste. Ellers på lista står for eksempel ordførerne Fabian Stang i Oslo, Terje Søviknes i Os, Anita Ihle Steen i Ringsaker og Stanley Wirak i Sandnes.

De oppringte ble spurt om hvilket tall de ville gi ordføreren sin om de skulle kaste en terning. Noen ville gi terningkast 6, mens andre ville gi terningkast 1. Det store flertallet ville gi et terningkast mellom 3 og 5. De mest fornøyde er i aldersgruppa 50-59 år, og menn er litt mer fornøyd enn kvinner er.

Da Sentio Research spurte om partitilhørighet blant de oppringte, kom det fram at mens noen Fremskrittspartivelgere ville gi terningkast 6 til ordføreren, var det også ei gruppe som ville gi 2.

De som var mest fornøyd med ordføreren, var hennes eget parti - Senterpartiet, mens Høyrevelgerne er de som i snitt gir lavest skår. Forskjellene er imidlertid ikke så store.

Det er første gang ordfører Jagtøyen er med på ei slik måling. For to år siden kåret Sentio Research Melhus til landets åttende beste kommune å bo i.

Glad ordfører

Da Trønderbladet kontaktet ordføreren, kjørte hun traktor fordi hun skulle sprøyte åkeren mot ugress. Jagtøyen dyrker såkorn, og er bonde utenom jobben som ordfører.

- Jeg har stått på for innbyggerne. Å være ordfører krever mye, og en gir mye av seg selv. Dette er ingen 9-16-jobb. Undersøkelsen viser at jeg må ha gjort noe rett, sier Jagtøyen.

Jagtøyen forteller at hun har lagt vekt på å være synlig både ute blant folk og i media. Det å møte folk og være ærlig, er noe hun har lagt vekt på.

- Jeg er veldig stolt over å være ordfører i Melhus,og Melhus er en fantastisk kommune. Jeg har også prøvd å være utenriksminister for Melhus, og da har jeg dratt til Trondheim, fylkeskommunen og til Oslo for å tale Melhus' sak, sier Jagtøyen.

Jagtøyen er også opptatt av at ordføreren skal være kommunens fremste tillitsvalgte.

- En skal ikke være mye partipolitiker, og en skal tale alles sak, sier Jagtøyen.

Jagtøyen ønsker ikke å uttale seg om hun tar gjenvalg før hun er blitt spurt av nominasjonskomiteen i Senterpartiet. Nominasjonskomiteens leder, Jostein Myhr, fortalte i Trønderbladets papiravis på tirsdag at medlemmene i partiet er invitert til å si hvem de ønsker å ha på valglista. Under nominasjonsmøtet blir lista for det kommende kommunevalget, vedtatt. Myhr sa for øvrig i tirsdagsavisa at Senterpartiet ønsker å ha ordførervervet i neste periode også.