Miljøgata i Melhus er nå stengt av på midten fordi kloakkledninga skal repareres.

Oppdraget med å reparere kloakkledninga, er gitt til det firmaet som forårsaket skaden på røret.

- Søbstad Entreprenør hadde det mest gunstige anbudet for kommunen, sier virksomhetsleder Jakob Storrø i Melhus kommune.

Anbudet er på 4,5 millioner kroner inkludert moms. Fem firma leverte inn anbud. Oppdraget er ventet å ta ti uker såfremt vinteren ikke kommer tidlig. Slår været fort over til vinterkulde, må arbeidet avsluttes og tas til våren, forklarer Storrø.

Dekket på miljøgata utenfor Høvdingplassen der Søbstad Entreprenør bygger, skal fjernes. Kloakkledninga ligger på minst fem meters dyp, og Søbstad Entreprenør skal grave seg ned til den.

Storrø sier at det er aktuelt å sjekke om andre ledninger også ble ødelagt under spuntinga. Entreprenøren stakk hull på kloakkledninga, og fylte den deretter med betong. Dette ble ikke oppdaget før kloakk kom opp i rådhuset som en følge av at kloakkrøret var gjenstoppet.

Kloakkledninga skal repareres, og Storrø sier at det kan være aktuelt å legge ei midlertidig ledning.

Melhus kommune har allerede varslet regress overfor Søbstad Entreprenør.

- Kommunen må starte prosessen med å søke erstatning. Det har oppstått skade på vårt anlegg. Det blir som når du blir påkjørt, og må levere bilen inn til reparasjon på et verksted. Så får vi se hva utfallet blir. Enten går dette greit eller så blir det jusmat, forklarer Storrø.

Mens miljøgata er stengt på midten, blir førere av kjøretøy ledet forbi via sidegater som Løvsetvegen og Lenavegen. Foreløpig brukes også Per Bortens veg, men det er mulig at også denne blir sperret, forteller Storrø.

Skiltinga som skal veilede bilistene, følger en skiltplan Statens vegvesen har laget i samarbeid med Melhus kommune.