Onsdag kveld starter det populære voksenopplæringskurset VG3 Landbruk opp på Skjetlein grønt kompetansesenter på Leinstrand.

Plass til flere

– I år samarbeider vi med Oppdal Ressurs ved Oppdal videregående skole og har fått med ekstra menge deltakere. Totalt har vi nå over 30 deltakere og det er plass til flere, oppfordrer Arve Lian, daglig leder av Skjetlein grønt kompetansesenter.

- Vi ser nå ganske klart at det er noe som er i ferd med å skje i forhold til å ville satse på landbruket, tilføyer Lian.

- Det har vært viktig for oss å få til et desentralisert kurs denne gangen, og selv om avstanden mellom Oppdal og Skjetlein kan virke lang for mange, har vi løst dette ved å tilby videooverføring av undervisningen begge steder. Slik kan foreleserne veksle på å undervise på Skjetlein og på Oppdal, forklarer Lian.

Fjellandbruk

Mange av deltakerne kommer fra Oppdal og Rennebu-traktene og ønsker å spisse kompetansen sin mot fjellandbruket.

- Dette får de anledninger til gjennom at vi inkluderer 24 timer ekstra med fordypning innen tema som er spesielt for landbruket i fjellregionen i Sør-Trøndelag i kurset, forteller Lian.

AgronomtittelVG3 Landbruk går over tre semestre, det er undervisning ca. en kveld i uka, og man kan gå opp til eksamen som privatist på slutten av tredje semester. Kurset er en del av et agronomløp, og med to års variert og relevant praksis samt fullført videregående skole, kan man søke om agronomtittelen.