- Dette er ingen ønsket situasjon, sier Gunhild Høvik, leder for Utdanningsforbundet i Melhus.

I dag gikk læreren ved Flå skole ut i sin første streikedag, og hun er den eneste som er tatt ut ved den skolen. Streikeuttaket ved Gimse ungdomsskole er så stort at rektoren har stengt skolen. Undervisninga ved Melhus videregående skole går sin gang selv om mange av lærerne er i streik. I morges stilte de opp i rekker ved inngangsdøra da elevene skulle gå inn til skoledagen.

Klokka 09 samlet streikende lærere seg på Melhus bedehus der fylkesleder Lisbeth Strickert var første taler ut.

- Velkommen til den himmelske sal, sa Strickert.

Ikke siden 1986 har det vært så stort streikemøte i Melhus, og for de aller fleste var streik en ny erfaring. Streiken er trappet opp fra i dag selv om partene er i samtaler.

Lokallagsleder Høvik forteller at hun har fått kommentarer fra folk om ufine lærerutspill på Facebook, og fra foreldre som er urolige for at elevturer går skeis. Blant anne skal elever på Gimse skole i neste uke på leirskole, og 10. trinn ved Gimse ungdomsskole snart skal på skoletur.

- Vi tar sterk avstand fra lærere som hetser på Facebook. Det er ikke på det nivået vi skal legge oss. Vi har så mange saklige argumenter at vi ikke trenger å bruke slike ord, sier lokallagsleder Høvik.

Høvik opplyser at alle medlemmer av Utdanningsforbundet vil få brev om dette.

I tillegg til å være streikevakter utenfor skoler som er tatt ut i streik, har lærerne streikekafe i Varmbu. Høvik sier at bedehuset ble valgt fordi det ikke har vært så lett å finne lokaler å leie. Utdanningsforbundet kan ikke leie av arbeidsgiver som er KS. Det innebærer at de ikke kan leie kommunalt eller fylkeskommunalt eide bygg.

Streikende lærere ved Gauldal videregående skole er på formiddagen samlet til streikemøte i Studentersamfundet i Trondheim.

Streikende lærere ved Melhus videregående skole møtte opp ved inngangsdøra i morges.
Lokallagsleder Gunhild Høvik (t.v) samlet de streikende i Melhus bedehus. Til møtet var fylkesleder Lisbeth Strickert invitert.