– Det vi vet så langt er at det ikke blir noen undervisning på studiespesialisering, sier rektor Halvard Kjelås til Trønderbladet.

– Ellers satser vi på å holde det gående med de lærerne som er tilgjengelige.

Han har i dag sittet i møte med ledelsen på skolen, som prøver å finne ut hvordan de skal håndtere permitteringene som kommer med den varslede streiken fra og med torsdag.

Tar to dager om gangen

I dag skal han i møte med personal- og organisasjonsavdelinga i fylkeskommunen, og har foreløpig ingen detaljert informasjon om hvilke elever som ellers blir rammet.

– Vi vil oppdatere fortløpende på våre nettsider, der planen for torsdag og fredag blir presentert i morgen ettermiddag. Vi kommer til å gjøre det slik, med orientering for to dager om gangen, forteller han.

Fredag ettermiddag tikket beskjeden inn på rektor Kjelås’ kontor - lærerstreiken trappes opp, og for skolen som så langt ikke har vært rammet, blir 35 organiserte ansatte tatt ut fra torsdag denne uka.

– Konsekvensene mer synlige

Skolestarten gikk som ventet normalt da litt i underkant av 360 elever ble ropt opp i kultursalen på GSK mandag formiddag. Det blir derimot ikke mange undervisningsdagene før de igjen må ut av skolebygget. På Melhus videregående har streiken allerede vart i halvannen uke, og Gauldal videregående er i så måte «heldige», i og med at planleggingen har kunnet gå som normalt.

– Vi er i det minste godt forberedt foran skolestarten, men nå rammes elevene, og da blir konsekvensene mer synlige, sier Kjelås.

Elevene møtte som normalt opp for å registrere seg på Gauldal videregående mandag ettermiddag, men skolegleden kan bli kortvarig. Foto: Elling Finnanger Snøfugl