Under tirsdagens møte vedtok Melhus kommunestyre at nye Gimse skole skal ha plass til 550 elever. Dagens skole som er over 60 år gammel, har 278 elever.

Justering av kretsgrenser

- Det er vanskelig å lage prognoser. Neste år vil Gimse skole ha 290 elever. Plutselig kommer det byggeprosjekter. Derfor ønsker vi å gå for en skole med 550 elever, og derfor må skolekretsgrensene justeres, sa Berit Wold Fjelle (Ap).

Endring av skolekretsgrensene kan ifølge politikerne, ha betydning for opptaksområdet for Høyeggen skole og Brekkåsen skole. Høyeggen skole har sprengt kapasitet, mens det er ledige plasser på Brekkkåsen skole. Både på Løvset og på Brekkåsen er det planlagt nye boligområder.

- Jeg tror justering av skolekretser går greit, og det er noe annet i nedre Melhus der vi reiser på kryss og tvers. På Høyeggen skole er er det trangt. Vi åpner for at skolen kan bygges på Monstuflata og så får tida vise om det er mulig. Tidligere da vi foreslo det, fikk vi høre at det var for trangt, sa opposisjonsleder Jorid Jagtøyen (Sp).

Jagtøyen oppfordrer til at kommunen skal se på parkering under bakken siden kommunen stiller parkeringskrav til andre.

To spilleflater

Kommunestyret har vedtatt at Gimse skole skal få en hall med to spilleflater. Opposisjonsleder Jorid Jagtøyen (Sp) foreslo at rådmannen skulle utrede en tredje spilleflate, men det ble nedstemt.

Hvor?

Hvor nyskolen skal bygges, er ikke endelig fastsatt. Men kommunestyret har vedtatt at Monstuflata (tidligere kalt Hallsletta, og området ligger ved Melhus videregående skole) skal omreguleres til skoletomt og gruppeleder Einar Gimse-Syrstad (Ap) sa at han oppfattet at det er flertall for å bruke Monstuflata.  Flertallsgruppa (Ap, H og KrF) viser til at det er millioner å spare om elevene kan være på dagens Gimse skole mens nyskolen bygges, og mener det er et moment for å bygge ny skole på Monstuflata.

Melhus videregående skole har bedt om at Melhus kommune skynder seg langsomt med nye Gimse skole, men Melhus kommunestyre mener at byggeprosjektet Gimse skole må gå sin gang for ikke å tape tid.

Rådmannen har foreslått at kulturskolen flytter til skoleområdet, og et flertall i kommunestyre stemte for at dette skal utredes. En av de tre som var imot, var Anne Sørtømme (SV) som mener at flytting av kulturskolen kan være med på å tappe Melhus sentrum for funksjoner.

I debatten ytret Jan Frode Hatlen (V) en bekymring for at det trekker i langdrag å få bygd nye Gimse skole. Til det svarte Berit Wold Fjelle (Ap) som også er leder for komité for oppvekst og kultur, at funksjonsanalysen skal være ferdig i midten av januar. Tirsdag kveld skal lag og organisasjoner delta på et møte der nyskolens og hallens funksjoner skal drøftes.

Kommunestyret har vedtatt at det blant annet skal utredes om kulturskolen skal flytte til Gimse, og om tomta til nåværende Gimse skole skal selges.