Melhus får for første gang på mange år en svømmeklubb, og tilbudet kommer i gang fordi foreldre ønsker å organisert tilbud der barn og unge kan få trene og delta i stevner.

– Svømming vil være en av de få individuelle idrettene i Melhus. Vi har jo selvfølgelig idretter som ski og orientering, men ellers går det mye på fotball og håndball, sier Dag Runar Båtvik.

Får leie svømmehall

Tanken om en svømmeklubb fikk ekstra fraspark etter at Melhus kommune sa ja til at den nye svømmeklubben kan få leie de kommunale svømmehallene på Gimse og Lundamo.

– Nå har vi fått svømmetid på mandager i Gimse svømmehall fra 15 til 16.30, og på fredager på Lundamo fra 17 til 18, forteller Båtvik.

Båtvik har lenge ivret for en svømmeklubb, og han forteller at han som barn sto tidlig opp for å svømme om morgenen før skoledagen startet på Gimse skole.

Leier inn trener

– Jeg tipper det blir 10-15 svømmere i oppstartsfasen. Ingen av oss foreldre er proffe trenere, og vi har derfor engasjert Svømmepartner til treningene. Svømmepartner har i to sesonger hatt kurs med nivå fra en til fire, men så er det ikke noe mer. Derfor ønsker vi å få dannet en svømmeklubb, sier Båtvik.

Svømmeklubben blir en egen avdeling i Melhus IL, og Båtvik opplyser at det blir et visst krav til kvalifikasjoner før en kan være med.

– Vi ønsker at de som blir med i svømmeklubben, har kvalifikasjoner tilsvarende nivå fire hos Svømmepartner, forklarer Båtvik.

Svømmemiljø

Svømmepartner har i to sesonger kjørt kurs på Støren, Gimse og Klæbu, og Øystein Gaasvik som startet Svømmepartner, ser fram til at Melhus får svømmeklubb.

– Det er artig for oss at det blir et svømmemiljø. Vår erfaring er at det er svært gunstig for barna å ta kurset fordi de da får bedre utbytte av skoleundervisninga. Fortsatt er det for få svømmetimer på skolene, og det har blitt tøffere krav til ungene, sier Gaasvik.

Om bassenglengde

På sikt håper Båtvik at Melhus får et 25-metersbasseng. Melhus har fire kommunale svømmehaller, men ingen av dem har mer enn 16,5 meter langt basseng.

– Midtre Gauldal har 25-metersbasseng, og det har ikke Melhus. Svømmeforbundet har kommet med en klar melding om at Melhus burde ha ett 25-metersbasseng, sier Båtvik.

Det er langt fra mangel på svømmehaller i Melhus. Nedre Melhus har tre hvorav ett står tomt. Den ene er i C-bygget på Gimse, den andre i Buen omsorgssenter og den tredje er på Tambartun.

Ellers er det basseng på Lundamo og på Korsvegen.

– Vi håper at svømmehallenes åpningstid følger skoleruta, og ikke stenger til påske. Kort åpningstid vil bli ei utfordring for oss, mener Båtvik.

Onsdag kveld blir det informasjonsmøte for foreldre, og nærmere informasjon om dette får en på hjemmesida til Melhus IL.