Arvid Sagen (72) fra Singsås har vært ansatt hos Digre Transport siden 1951, og opplevde i 2007 tragedien på veien.

Kom i fronten

– Jeg fikk en personbil i fronten i Gudbrandsdalen. Da bilen kom mot meg, tenkte jeg at sjåføren måtte jo se meg. Jeg tok av meg selen og forsøkte å flytte meg til side, forteller Sagen.

Frontkollisjonen, der tre mistet livet, skjedde i 2007. Politiet opplyste etter ulykka til NTB at spor på stedet tydet på at personbilen kom over i motsatt kjørefelt. Sjåføren ble ifølge politiet ikke fysisk skadet, men var naturlig nok sterkt preget av ulykka.

– Politiet hadde glattkjøringskurs på Lågen. De kom, og da de åpnet døra til lastebilen, sa de at dette har ikke du noe råd for. Det hjalp. Jeg fikk forklart at hun hadde sovnet, og sjåføren i bilen som kom etter meg, vitnet. Etterpå fikk jeg god kollegahjelp, og takker også for den gode støtten jeg har fått av min kone, sier Sagen.

Hvor mange kilometer han har kjørt gjennom årene i jobben hos Digre Transport, har han ikke tall på. Han antyder at det kan ha blitt 100.000 kilometer i året.

Kjørte først

Sagen fikk kjøre først i lastebilkonvoien, og kjørte en 1964-modell lastebil.

– Den ble brukt til å kjøre flis med, først til Ranheim og så fra slutten av 1980-tallet til Skogn, forteller Sagen.

Sagen synes feiringa av 80-årsjubileet var fin, og han synes det er fint at det settes pris på de ansatte.

–Det har vært en lokal arbeidsplass, og en har delvis kunnet legge opp løpet selv. I starten var det et par ansatte, men nå kjenner jeg ikke alle ansatte, sier Sagen.

Han er opptatt av trafikksikkerhet, og sier at det er litt av hvert når det gjelder norsk veistandard.

– Det er et etterslep, mener Sagen.