– Fredagen var en katastrofe for vår del. På lørdag var det veldig bra, bra trøkk. 1800 var der. Vi er ikke helt fornøyd med det heller, vi forventet 2000.

Slik oppsummerer festivalsjef Per Evjen årets Melhusfestival søndag ettermiddag.

Les: - Skuffet over lite folk

Fare for røde tall

På fredagens konsert med blant andre Plumbo og Stage Dolls, kom det rundt 400 som betalte seg inn. Som Evjen sa: Katastrofe.

– Det er utrolig at det ikke kommer flere enn rundt 400. En må spørre seg hvorfor. Når Stage Dolls spiller i Gauldalen, da lurer jeg på hva som er feil når det ikke kommer flere.

Det er fare for at de nå går i minus, bekrefter Evjen. De har ikke talt opp, og kan ikke komme med tall nå.

De forventet 2000, og håpet på 2200 som i fjor på lørdagens fest. 1800 kom.

– Sjelden pakke

– Det var en magisk kveld på lørdag. Det var en helt annen stemning og trøkk. De som var der fikk en pakke man sjelden får i Melhus.

Evjen presiserer at de ikke ønsker å sutre, og at de setter stor pris på alle som kom på festivalen. Han sier at tilbakemeldingene har vært veldig gode, fra både publikum og bandene som har spilt.

– Vi har fått mange meldinger og klapp på skuldra. De har gitt ros, og kalt det fenomenalt artig. Men så klart er det forskjellige meninger blant så mye folk.

Han sier at arrangementet har vært veldig vellykket, og at godordene har haglet også fra bandene. Evjen skryter av de frivillige, som har stått på og gjort en knalljobb gjennom helga.

Konkurranse fra flere hold

Som flere har skrevet på Trønderbladets Facebook-side, er det mange arrangementer som har foregått denne helga. VM i rally på Hell, dansefestival på Storås.

– Jeg skjønner de som prioriterer sine hobbyer og interesser. Men det jeg ikke skjønner, er de som drar ut av bygda på tilstelninger, i stedet for å støtte opp om det som skjer i hjembygda. For eksempel på Storås, sier Evjen.

Evjen sier han i ti år har hørt fra folk at det «aldri skjer noe i Melhus». Da skjønner han lite av det manglende oppmøtet.

– Det er klart: Billettprisen er på 595 kroner. Kanskje mange synes det er dyrt. Men på Sverresborg betalte de 745 kroner for å høre på Åge (Aleksandersen, red.anm.), og de tar inn 10 000 publikummere.

– Alle skal få penger

Han sier de har mye å evaluere i dagene og ukene som kommer. Men uansett hvor mye de ønsker at det skal gå: Det må gå rundt økonomisk.

– Vi må se på regnskapet først. Hvis det er mye minus, må vi jo ha hjelp. Vi har kreditorer som skal betales. Alle skal få pengene sine. Vi prioriterer frivillige organisasjoner og lag, som har hjulpet til. Men vi må ta en grundig gjennomgang, og se hvor mye som har kommet inn, sier Evjen.

De har nemlig lyst til å holde liv i Melhusfestivalen, og arrangere også neste år. Men en ting er klart allerede nå: Det blir kun en dag. Det er ikke liv laga med to dager.

De har allerede lagt planer for neste år, som Evjen karakteriserer som «utrolig spennende», og som innebærer en utvidelse geografisk.

– Kanskje blir det ikke bare i Bankhallen, men på flere plasser.

Men først må de altså finne ut om festivalen bærer seg økonomisk.