Bondens Marked byr på matvarer fra forholdsvis lokale småskalaprodusenter, som selger alt fra klippfisk, via ost til hjemmeavlet indrefilet av svin, og mye annet.

Student og matinteressert

Været var ikke av det beste på lørdag, men at det kom litt snø, la ingen demper på stemningen blant dem som var der. Og tilbyderne som selger varene sine fra bodene, de er vant til å stå ute i all slags vær. I Trondheim er det nemlig Bondens Marked med jevne mellomrom hele året.

En av dem som sto og solgte, var André Fagerheim (27) fra Bergen. Han studerer ved sivilingeniørstudiet på NTNU, og jobber i tillegg litt for Gammelgården Lysklæt.

–Jeg er interessert i sunn mat og dyrevelferd, og er opptatt av bærekraft, smiler han.

Lysklæt eies og drives av Ole Johan Granøien, og han driver med sauer, kyr, griser og høner.

Svin på skogen

Karl Laugsand fra Ytterøy har «Svin på skogen» står det på plakaten over utsalgsdisken, og det er bokstavelig talt det han har. Karl selger blant annet kjøtt fra frittgående griser, og han har sitt eget pølsemakeri hjemme på gården.

–Jeg har drevet med gris i mange år, men det ble helt annerledes når jeg begynte med dette. Det er fint å få kontakt med kunden, smiler han.

I tillegg bød han på spekepølse av lama på lørdag, et eksklusivt produkt som han ikke har på lager hele året. Det er nemlig naboen som holder lama, og Karl får anledning til å selge spekelama når naboen har slaktet.

Bondens marked ble etablert i Norge i 2003, og finnes i dag på om lag 20 ulike steder i Norge.