NY LEDER? Johan Hokseggen fra Kvål stiller til valg som leder for Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikks lokallag for Gauldalen på onsdag.
(Foto: Arkiv/Gunn Heidi Nakrem, TB)

NY LEDER? Johan Hokseggen fra Kvål stiller til valg som leder for Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikks lokallag for Gauldalen på onsdag. Foto: Arkiv/Gunn Heidi Nakrem, TB

Rovdyrkveld på Støren

Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk inviterer til årsmøte og åpent foredrag.

Onsdag holder Gauldal lokallag under Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk årsmøte på Støren. Etter de vanlige årsmøtesakene, inviterer de til åpen rovdyrkveld etterpå, med foredrag av bonde, rovdyrdebattant og lokalpolitiker fra Rendalen, Halvor Sveen.

–Han er en kjent figur som har god peiling på det han driver med. Han skal blant annet vise film om jakt på gaupe, bjørn, jerv og ulv, forteller Johan Hokseggen, som er innstilt som leder for lokallaget ved valget på onsdag kveld.

Sveen skal også snakke til forsamlingen om den siste utviklingen i norsk rovdyrpolitikk, og da spesielt debatten om jakt på ulv.

Les også: Sauer får radiobjeller

Les også: Gaupejakta er stoppet

Hokseggen understreker at ulv ikke er et stort problem i Gauldalen ennå, men han er redd det fort kan endre seg, om bestanden ikke reguleres. Rovfugl er derimot et stadig økende problem i Trøndelag, og dette vil han i større grad fokusere på, om han blir valgt som leder.

–I Rissa er det for eksempel foretatt en studie for et par år siden, som viste mye tap. Opptil 60 prosent av lammene i enkelte besetninger ble tatt av ørn, 40 prosent totalt i Rissa, forteller Hokseggen.

Rovdyr er så mangt understreker han, alt fra ekorn til bjørn, og han ønsker å utvide rovdyrdebatten til å handle om mer enn ulv og sau.

–Rovfugl er mer relevant her, sier han.

Hokseggen håper mange vil komme på foredraget på Støren hotell, og han legger til at han også håper møtet vil føre til at lokallaget får enda flere nye medlemmer. Geografisk dekker laget området mellom Trondheim og Røros.

Mer å lese på Trønderbladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Fullbooket sommer for Hytta i Treet

Da byggingeniør Sondre Ertshus (24) fra Soknedal surfet nettet en sen høstkveld i 2015, fikk han en idé som skulle endre livet til hele familien.

Håper å rekruttere unge laksefiskere

14. og 15. august arrangeres det ungdomscamp for laksefiske i Gaula.

Familie på fem i kraftig sammenstøt med elg

To voksne fikk kuttskader etter påkjørselen i Rennebu.

Fv. 30 stenges delvis i to uker

Denne uka starter arbeidet med å renske fjellet langt fv. 30 ved Bonesøyan i Rognes i Midtre Gauldal kommune.

Fremskrittspartiet stemte imot E6 sør

Fylkesordføreren (Ap) er forundret over at Fremskrittspartiet framstår som en forkjemper for ny E6.