27. februar kommer det nye orgelet til Melhus kirke, og da må kirka være tømt for å gi plass til orgelet.

Dugnadshjelp

Leder for innsamlingskomiteen, Erik Tofte, forteller at han kommer til å mobilisere en dugnadsgjeng for å få inn orgelet. Orgelbau Kuhn leverer nå nyorgelet, og kommer med fire ansatte til Melhus for å få satt inn orgelet. Så blir det en periode framover med installering og tilpassing. Orgelet skal være spillbart til 17. mai, og innvielse av orgelet i pinsa. Tidligere har fellesrådet vedtatt at kirka skal ha en kombinasjon av stoler og benker.

– Benkene er hentet fra låven i Varmbu, og står nå hos Braa og Sørvåg der de blir flikket, reparert og tørket. Det var ganske fuktig på låven, og benkene har fått en del skader. De har stått der i snart 30 år, sier kirkeverge Kurt Rylandsholm.

Benkene skal males i samme farge som de øvrige benkene i kirka. Hva som skal skje med stolene, er ikke avklart ennå ifølge Rylandsholm.

Stolene

– Fellesrådet gjorde et vedtak om omtrekking av stolene, men tok forbehold om økonomien, sier Rylandsholm.

Innkjøp av stoler vil koste omtrent 300.000 kroner, opplyser Rylandsholm.

– Fellesrådet avgjør om det skal kjøpes inn stoler eller om de skal trekkes om. Menighetsrådet vil få uttale seg, sier Rylandsholm.

Les også: Melhus menighetsråd skal betale egenandel

Det store usikkerhetsmomentet er tårnet og tårnfoten, forklarer Rylandsholm.

Utflytting av stolene og innsetting av orgelet fører til at det ikke vil være mulig å ha gudstjeneste akkurat i den periode. Rylandsholm forteller at en gudstjeneste vil bli lagt til Melhus bedehus.