* 3. januar: En kvinne i 60-årene blir funnet død i en bolig på Fjellhamar i Lørenskog i Akershus. Ektemannen i 70-årene siktes først for grov kroppsskade med døden til følge, men siktelsen utvides til å gjelde drap.

* 5. januar: En 42 år gammel eritreisk kvinne blir funnet død i en bolig på Nesbyen i Buskerud. Den 38 år gamle ektemannen, også han fra Eritrea, er siktet for drap.

* 22. januar: En mann blir funnet livløs i en bolig på Blakstad i Asker, og gjenoppliving lykkes ikke. To menn som meldte seg for politiet dagen etter, er siktet for drap. Ytterligere tre personer er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til det.

* 25. januar: En 38 år gammel mann blir funnet død i en bolig på Ler i Melhus kommune. Dagen etter blir en 26 år gammel mann pågrepet, siktet for grov vold med døden til følge. Lørdag 28. januar blir siktelsen mot ham skjerpet til å gjelde drap, og han blir varetektsfengslet i to uker og senere i ytterligere fire uker. Fredag 3. februar blir en mann i 40-årene pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. Denne mannen ble varetektsfengslet i én uke, men senere løslatt.

* 29. januar: Den danske statsborgeren Mark Ole Jensen (52) blir funnet hardt skadd i et bolighus på Røyneberg i Sola i Rogaland og erklæres død kort tid etter. En 32 år gammel mann blir pågrepet samme dag, siktet for forsettlig drap.

* 14. februar: En mann i midten av 40-årene blir funnet død på en gård i Åmli kommune i Aust-Agder. Politiet pågriper og sikter en mann i slutten av 30-årene og en kvinne i slutten av 40-årene for drap eller medvirkning til dette.

Ifølge Kripos' statistikk, som kun omfatter forsettlige og overlagte drap, var det 25 drapssaker med 27 ofre og 31 gjerningspersoner i 2016. I 2015 var det 23 drap her i landet, mens tallet i 2014 var 27.