Edmund Morseth fra Singsås er nå bosatt i Hegra, er gift, noe som han har vært i sytten år.

Les også: - Vi frykter det blir et spøkelsesbygg

Les også: Sokna og Singsås slår sammen fotballagene

Familien i sentrum

Han har tre barn, to gutter på seksten og elleve og ei jente på femten år. Han er en familiemann som kjører barna sine rundt på sine fritidsaktiviteter, og får dermed lite tid til sine egne fritidsaktiviteter, men når han får tid til det liker han å trene, han jogger og går seg noen turer en gang for uka. Han er også trener og lagleder for gutter 11 på hans fritid.

I Edmund Morseths barneår i Singsås gikk han på barne- og ungdomsskolen til han begynte på videregående på Støren, der han gikk på Handel og kontor, som i dag heter Service og samferdsel.

Etter russetiden som blåruss flyttet han til Trondheim i 1990, dette var første gang han flyttet hjemmefra, der motivet for å flytte var for å få jobb. Han fikk seg jobb i Levanger og hadde denne jobben i to år.

I 1995 begynte han i militæret og var utplassert som militær i Levanger. I denne tiden bodde han hjemme på Singsås i helgene på grunn av kort reisevei, og fordi det var billigere å bo hjemme.

For å bli revisor gikk han på revisorstudiet ved Sør-Trøndelag University College.

Han flyttet til Hegra i 2002 og han har bodd der siden i lag med sin familie. Han fikk seg jobb som revisor i BDO avdeling Stjørdal og har tidligere vært lærer for Gauldal videregående skole.

Hans familie bor fremdeles i Singsås, og det hender av og til at han tar seg en tur opp til hjemplassen for å treffe dem.

Holder du kontakten med hjemstedet?

- Ja, jeg er på Singsås jevnlig. Jeg er på besøk i Singsås som cirka en gang i måneden, men det varierer jo. Noen ganger er det flere, noen ganger færre. Jeg er på besøk hos mor, blant annet. Det går i trivselsbesøk og for samhold. Jeg er også av og til på setra i Storlia som moren min eier, og hun bor fremdeles i Singsås.

Hva er det beste med Singsås?

- Det er en passe stor plass der alle kjenner alle, og man kan snakke til alle. Hegra er ganske det samme som Singsås. Jeg trives bedre på landsbygda enn i byer. Jeg liker også å gå meg noen fjellturer, men jeg ser ikke på meg selv som en friluftsmann.

Hva savner du mest med Singsås?

- Jeg savner jo kompisene mine, slekt og venner, men jeg treffer et par kompiser et par ganger i året som bor i byen. Da drar vi på turer sammen. Det er bare positive minner fra Singsås.

Er det en mulighet for at du flytter tilbake en gang?

- Nei, jeg har bygget hus med hun jeg er gift med her, og barna mine har vokst opp her.