For ti år siden ble brudesalongen Lises brudesalong startet av Lise Birgitte Skjøstad. På jubileumet ble det servering av kaffe og kake og det var en jevn trafikk igjennom hele dagen.

Skjøstad kan fortelle at hun er stolt over å ha drevet brudesalong i ti år. I 2015 utvidet hun lokalet med barneklær, kalt Lille Lise.

– Jeg er glad for at jeg har blitt så godt mottatt i Melhus, sier hun.

Melhusdrakten i butikken

Ingrid Sagøy, som har designet melhusdrakten, har inngått et samarbeid med Lises brudesalong. Det gjør at herre- og barnedraktene kan bestilles og sys hos brudesalongen. Ingrid Sagøy kan fortelle at hun bruker silke og ulldamask fra bunnen av. Og legger til at det er denne sorten som selger.

– Vi får også henvendelser der de gjerne ville ha en spesialsydd drakt til brudekjolen de har, og det kan vi oppfylle, sier hun.

Sagøy gikk kunst og design og er opptatt av tekstil og godt håndarbeid. Hun kan fortelle at hun er i en kreativ ring når hun jobber, og faller støtt og stadig tilbake på ting hun har drevet på med før.

Hun henter sin inspirasjon fra kommunevåpen og kommuneblomsten og dette kan man se i mønstrene på draktene. Hun har et vikingsnitt og forteller at hun syr etappevis.

– Det som er så fint er at det er den yngre garde som viste interesse først for draktene, sier Sagøy.

Jannickes søm og design

Jannicke Antonsen har sydd lenge for Lises brudesalong der hun har drevet på med tilpasning av brudekjoler. Nå har hun startet sitt eget firma i samme lokaler.

- Det er stor etterspørsel etter tilpasning, sier Antonsen.