Komite for teknikk og miljø har enstemmig vedtatt at Melhus skal søke om at jakttida i Melhus blir fra 25. september til 31. oktober.

Miljødirektoratets syn

Miljødirektoratet har bestemt at jakttida for elg skal vare helt til lillejulaften, og da blir det samme sluttidspunkt som for hjortejakta. Elgjakta starter 25. september, mens hjortejakta braker løs 1. september. Rådmannen anbefalte komité for teknikk og miljø at Melhus ikke søker om å ha kortere jakttid enn den sentrale retningslinja.

Samtidig peker rådmannen på at det i Sør-Trøndelag ikke har vært en utbredt praksis med utvidet elgjakt, og at det bare er to kommuner som har hatt det. Det har ikke vært tradisjon i Melhus å ha jaktpause i høstferien. Fellingsprosenten i Melhus har ligget på omtrent 90 prosent.

I komitémøtet foreslo Maria Langland Nyutstumo (Sp) at Melhus skal søke om å få ha ei jakttid for elg i perioden 25. september til 31. oktober, og dette forslaget ble altså enstemmig vedtatt. Melhus kommune må søke fylkeskommunen om Melhus kan ha ei anna jakttid enn den Miljødirektoratet har fastsatt.

Høringsrunde

Før komitémøtet hadde Melhus kommune en høringsrunde til 29 brukergrupper som Melhus Storviltforvaltning, grunneierlag og jaktvald samt jeger- og fiskerforeninger. I tillegg var det høring internt i kommunen.

Det kom inn 18 uttalelser. 5 av disse ville ha jakttid fram til 23. desember. 7 ville ha til 31. oktober, mens 3 ville ha 30. november som sluttdato. 2 ville at jaktstarten skulle utsettes til 5. oktober. Det var fylkeskommunen som ønsket en høringsrunde. Fristen for å søke om lokal jakttid for elg, var sist mandag.