Eli Haarstad Lyngen er en av administratorene på Facebook-gruppen «Du vet du er fra Melhus når ...», som hun startet med en venninne.

Før Eli Haarstad Lyngen flyttet til Sverige, jobbet hun på Nardosenteret i Trondheim. Hun kan fortelle at det i dag er en ICA-butikk der hun før jobbet. Haarstad Lyngen flyttet til Sverige september i 1989 på grunn av at mannen hennes ville ha jobb, og mulighetene i Norge var små for å få det. Hennes nærmeste familie, faren og kona hans, samt en eldre og to yngre brødre bor i Norge. I Sverige har hun to franske bulldogger, Ralf (3) og Molle (2) i lag med hennes mann, Ståle, som også er fra Norge som hun flyttet til Sverige sammen med. I Sverige har hun to barn på 22 år og 18 år.

Eli og mannen hennes møttes gjennom felles bekjente for snart tretti år siden. På fritiden kan hun fortelle at hun liker veldig godt å trene på et treningssenter der hun trener så ofte som hun kan og hun liker også å treffe venner på byen for en lunsj eller en middag.

Hvorfor flyttet du?

– Vi flyttet på grunn av at min mann ikke hadde jobb. Han hadde gått som lærling i byggebransjen i tre år, og etter det fantes det ikke jobb. Han har storesøstera si her i Nyköping. Så da flyttet vi hit. Etter at vi hadde flyttet, ordnet det seg med jobb for han og vi har bodd her siden.

Hva er det beste med Melhus og Sverige?

– Det beste med Melhus er at det er så mange av vennene mine som fremdeles bor der. Det beste med Sverige er alle trivelige venner og kolleger. Mange lyser opp når de får vite at vi er norske. Ettersom «Skam» er blitt så populær nå, så vil mange lære seg norsk og enkelte kommer med noen gloser. Det er også billigere å bo og leve her.

Hva savner du minst med Melhus?

– Jeg savner ikke så mye med Melhus, men venner og familie. Det jeg savner minst er å se at det bygges så mye, det blir ikke likt seg selv etter så mange år.

Holder du kontakt med hjemstedet?

– Vi er ikke så ofte hjemme i Melhus ettersom det er ganske langt å kjøre, det er 90 mil. Men vi besøker søstera til mannen min som bor på Melhus, hilser på samboeren til min avdøde mamma. Oftest bor på vi Quality Hotel Panorama på Tiller, bra og sentralt ettersom slekta kan komme og hilse på oss der. Mannen min har mor og søsken på Saupstad og Tiller. Vi er i Melhus noen dager nesten hver sommer. Påsken feirer vi oftest på Ytterøy sammen med tanta mi og samboeren hennes.

Er det en mulighet for at du flytter tilbake en gang?

– Muligheten for å flytte tilbake er veldig liten. Jeg har min mann og mine barn her.