– Vi blir nødt til å kutte denne gangen. Vi har ikke penger til investeringene i en sånn skala som vi har gjort tidligere, sier ordfører Sivert Moen om de harde prioriteringene.

Les også: Øker lønna til seg selv

Ikke ny barnehage

– Men er ikke behovet for ny barnehage på Støren så prekært, at den burde blitt forsert?

– Det er ubehagelig for ansatte, og trangt for barn og foreldre. Men vi klarer ikke gjøre det fortere enn det vi har satt opp, sier Moen. Han håper at de kan åpne en eller to avdelinger i ny barnehage i Soknes leir i løpet av 2018. Arbeiderpartiet gikk imot utsettelsen av ny barnehage, og fikk med seg kommunestyret på at saken skal utredes til januarmøtet, og at den skal opp til ny votering da.

– Vi mener at ny barnehage må og skal prioriteres, sier Torstein Rognes i partiet.

Noe annet som er prekært, er behovet for mer plass i Støren barneskole. Der ble det ikke 15 millioner til påbygg, men én million til avlastende tiltak.

- Mattilsynet må forholde seg til at vi ikke har penger

Nytt kjøkken på sykehjemmet skulle etter planen bygges neste år. Det blir utsatt. Arbeiderpartiet uttrykte bekymring for at Mattilsynet kan komme til å sette ned foten for videre drift i dagens kjøkken, hvor de driver på dispens.

– Men Mattilsynet må forholde seg til at hvis vi ikke har penger, kan vi ikke gjøre noe. Hvis vi driver med underskudd de neste to årene, havner vi på Robeklista med en gang. Vi er nødt til å gjøre det sånn, fastholder Moen.

Alderspensjonatet

Støren alderspensjonat skulle etter planen bygges i det året vi fortsatt er inne i. Men det har blitt forsinket. Pengene er holdt av, dermed skal det ferdigstilles neste år.

– Det er viktig å få på plass de boligene slik at enheten Pleie og omsorg skal utvikle seg på den tenkte måten, sier Moen. Mangelen på omsorgsleiligheter har gjort at både sykehjemmet og bo- og dagsentrene i Singsås og Soknedal er fylt opp, og at sistnevnte fortsatt har heldøgns bemanning.