Det er et forsikringsselskap som advarer mot hodetelefon-tyvene.

– Fra 2014 og fram til i dag har vi registrert en dobling av tyveri av hodetelefoner, fra folk på reise. Det viser statistikk fra vår reiseavdeling. Det er spesielt ungdommer med dyre hodetelefoner som er et lett bytte for tyver, sier skadedirektør Trond Tepstad  i Tryg Forsikring.

Mange kjøper kostbare hodetelefoner til over 2000 kroner. Det vet også tyver som prøver å stjele hodetelefonene fra folk på reise.

Les også: CC Cowboys til Melhus

Ikke bare ungdommer er et lett bytte for hodetelefon-tyver. Også godt voksne melder stadig oftere til forsikringsselskapet om tyveri av kostbare hodetelefoner.

Les også: Spektakulær dans i kirka

Pass ekstra på

Tryg Forsikring har et «kjedelig råd» til deg som skal ut og reise med dyre hodetelefoner. Vi regner med det ligger mange hodetelefoner under juletreet i norske hjem denne jula.

– Vi er flinke til å passe på andre verdisaker, men hodetelefonene lar vi ofte ligge og slenge på buss- og togseter for eksempel. Det er nettopp fra disse to transportmidlene at de fleste tyveriene skjer. Om du har dyre hodetelefoner, så vær litt på hugget. Pass ekstra godt på, og sørg for å ha reise-og innboforsikring i orden, som hjelper deg med erstatning om du skulle bli robbet, sier Tepstad.

Ingen pinkode

Mobiltelefoner, nettbrett og PCer er ofte beskyttet med pinkoder og krav til innlogging. Dette gjør slik ting vanskelig å bruke og vanskelig og omsette for tyven. Slik er det ikke for hodetelefoner, vi tror dette er med på å gjøre disse til et særlig tyveriutsatt objekt.

Og til slutt en oppfordring til de mer distré av oss:

– Mange mister og glemmer hodetelefonen sine på reise. Da kan ikke forsikringen hjelpe deg, sier skadedirektør Trond Tepstad.

LETT BYTTE: Det er spesielt ungdommer med dyre hodetelefoner som er et lett bytte for tyver. Foto: Colourbox