Begge felt på E6 ved Horg kirke blir ikke åpnet i dag, opplyser geotekniker Eivind Schnell Juvik i Statens vegvesen.

Må fortsatt stenge ett felt

Etter en inspeksjon av rasområdet ved E6, er konklusjonen til geoteknikeren at det ikke er mulig å åpne det stengte feltet. På E6 er det nå lysregulering, og trafikken slippes forbi i puljer. Dette skaper litt kø.

- Det er fare for at det kan gå nye ras. Vi er redd for at det vil komme mer masse i skredløpet når opprenskinga starter. Derfor vil vi holde ett felt stengt. I morgen kommer vi til å ta en ny vurdering, sier Juvik.

Les også: Se bilder fra raset

Straks det var lyst nok, kom geoteknikeren til rasstedet. Juvik var også der mandag kveld, og det gikk et nytt ras i den tida han kom. Det første raset ble meldt klokka 16.56. Juvik opplyste tirsdag morgen at det har gått ras natt til mandag, og at raset mandag ettermiddag tok med seg de tidligere rasene.

Stor rasgrop

Inspeksjonen viser at det er ei rasgrop som er 10 meter bred og som har bakkant på 5-6 meter. Rasgropa består av sand og grus som har rast ut, og raset har gått ned på leira under.

Litt av dyrkamarka på et platå overfor rasområdet, er berørt. Ifølge geoteknikeren er ingen hus i fare. Det ligger flere hus i nærheten, men de skal altså stå på trygg grunn.

Planen nå er å få rensket opp i rasgropa med gravemaskin.

- Vi tar forholdsregler for å sikre grunnen, og vi er forberedt om mer skulle skje, sier Juvik.

Juvik nevner igjen at det er meldt mer nedbør i form av et nedbørsfelt natt til onsdag.

Les også: Vogntogsjåfør ignorerte politiets beskjed

I tillegg til masse på selve E6, har det også rent våte jordmasser ned på en gangvei.

Driftssjef Ronny Heksem i Svevia, byggeleder Per Olav Krogstad fra Statens vegvesen og geotekniker Eivind Schnell Juvik fra Statens vegvesen har en kort rådslagning før de dro ut på befaring.
Geoteknikeren, byggelederen og driftssjefen startet befaringa med å gå oppover skråninga ved E6.
Jordmasser har rent ned fra rasgropa.
Jordmasser ligger inn på E6.
Slik ser det ut på nedsiden av E6.
Gangveien er dekket av jordmasser.