De mange som kom på hyggekveld i Myrvang grendahus i Soknedal, fikk en riktig så trivelig førjulskveld med mye fin musikk og sosialt samvær.

Å ha et grendahus i god stand betyr mye for de som bor i grenda. For noen år tilbake ble huset omgjort til grendahus, etter å ha hatt status som bedehus i mange år.

Les også: Hovin kan få steinbrudd

Les også: - Blir ikke jevnet med jorda

Mye dugnad

Mye dugnadsarbeid og restaurering er blitt utført etter den tid, med nytt moderne toalett i første etasje som siste fullførte prosjekt.

Huset har luggum størrelse, og blir ofte utleid til bursdager, konfirmasjoner og andre mindre sammenkomster.

–Nå er huset godt rustet for framtida, sa Trond Gisle Solberg, som var kveldens konferansier. Styret vil takke alle for den gode støtten grendahuset har fått i form av pengegaver og dugnadsinnsats i forbindelse med å få til nytt toalett.

Soknedal har mange som kan komme og underholde med sang og musikk, så her står det ikke på. Det er alltid populært å høre på Sangkoret Samhald. Under ledelse av Ronny Kjøsen framførte de «Te mi heimbygd», «Juledrøm» og andre fine sanger.

De unge

Den yngre garde var heller ikke fraværende, for her dukket Ronja Frideen opp med sin fine sangstemme. Ingrid Vingelen Digre og Sivert Garli utgjør duoen DigGar. De gjorde sitt beste med sang og gitarspill for å lage god førjulsstemning.

Et fristende bord med oppsmurt mat og søtbrød falt godt i smak. En stor dunge med gevinster gitt av naboene, ga tre omganger med utsolgte årer. Det er tydelig at de som har tilhørighet til Myrvang grendahus brenner for sitt grendahus.