Klokka 16.56 meldte politiet at E6 er stengt sør for Horg kirke, etter et jordskred. Skredet er 10-15 meter bredt. Rasstedet er 500-600 meter sør for Horg kirke og raset har gått fra øst ned mot E6.

Det ble først meldt om at ingen biler var tatt av jordskredet. Det viser seg imidlertid at én bil har kjørt inn i raset og blitt skadet, men ingen personer er skadd. Dette var den første bilen på stedet, og meldte om skredet til 112.

Etter tre timer meldte politiet at E6 kan få en midlertidig løsning i form av lysregulering og ett felt åpent.

Les også: Se bildene fra jordskredet på E6

Nytt ras

Geotekniker/overingeniør Eivind S. Juvik fra Statens vegvesen opplyser at det er et overflateskred, som skyldes store nedbørdsmengder. Klokka 18.20 forteller han at det nettopp gikk et nytt skred, og det er derfor høyst usikkert når E6 kan åpnes igjen. Det er for farlig å gå i rasskråningen til at de får undersøkt stedet skikkelig. Nå rensker de grøften for å unngå at det demmes opp med vann. På rasstedet ved Horg kirke er det nå mannskaper fra brannvesenet, politiet, Statens vegvesen og entreprenøren Svevia.

Bløte masser flyter over og nedenfor E6, men Juvik sier at det ikke er kvikkleire. Det ligger rester av trær ved veien.

- Jorda er mettet på grunn av de store nedbørsmengdene, sier Juvik som forklaring på hvorfor det går skred.

Tidligere på dagen gikk det et skred ved fylkesvegen ved Horg bygdatun.

Da Trønderbladet spør geotekniker Juvik om det ikke burde ha vært beredskap siden det hadde gått skred før på dagen, svarer Juvik at de har hatt det.

- Det har gått skred flere steder i dag, opplyser Juvik.

I området fosser regnet ned, og det er også sluddbyger.

Operasjonsleder Ebbe Kimo forteller at det er helt uvisst når E6 vil åpne igjen.

Les også: Ignonerte politiets beskjed

Frykter trafikkork på Lundamo

Politiet skriver at E6 vil bli stengt en stund framover. Personbiler kan kjøre på vestsiden av Gaula fra Hovin til Lundamo. Denne veien er imidlertid ikke anbefalt for storbiler.

Politiet anbefaler at trafikken sørfra holder seg på fv 672 på vestsiden av Gaula så lenge som mulig, for å unngå kork på Lundamo.

Køa av biler som kommer nordfra, strekker seg nå til nord for Lundamo sentrum. Flere, blant annet vogntog, har valgt å parkere i Lundamo sentrum i påvente av at E6 skal åpne.

Les også: Fylkesveier stengt av ras og flom

Trafikken nordfra blir forsøkt dirigert over til vestsiden av Gaula på Lundamo. Politiet anbefaler at bilister som kommer fra Trondheim velger E39 sørover.

Ingen alternativer for tungtrafikken

Tungtrafikken sørfra ble først anbefalt å kjøre av E6 på Berkåk og kjøre Orkdalen nordover, men heller ikke den veien var åpen. Fylkesveg 700 ved Å blir åpnet nå i kveld, og det blir også et åpent felt på fylkesveg 490 i Meldal, opplyser Statens vegvesen.

AtB melder at rute 340 mot Støren, med avgang fra Trondheim S klokka 18.13, utgår på grunn av raset.

Det fortsetter å strømme ned fra oven. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Geotekniker Eivind Juvik fra Statens vegvesen opplyser at det er et overfladisk skred, som skyldes store nedbørdsmengder. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Slik ser det ut nedenfor E6. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Det ser flytende ut, men er ikke kvikkleire ifølge geoteknikeren. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Foto: Tor Arne Granmo