Komite for teknikk og miljø behandlet i siste møte to klager på veinavn, og ingen av klagerne fikk medhold.

Setervoll

Karl Masterud er blitt tildelt adressen Gaulihaugan, mens han ønsker at adressen heller knyttes til en gammel setervei som tar av fra Prestvollvegen. Komiteen begrunner sitt avslag med at adressering bør knyttes til kjørbar vei. Rådmannen har forklart i saksutredninga at forskrift til Matrikkelloven sier at veiadresser skal knyttes til kjørbar vei, mens veien Masterud viser til, er registrert som traktorvei.

Under møtet i komité for teknikk og miljø, foreslo Svein Hovin (Ap) at Masterud skulle få ha adressen Prestvollvegen, og Svein Hovin viste til at en setervoll har fått tildelt adressen Prestvollvegen. Denne setervollen er bare noen hundre meter unna der Masterud har sin setervoll. Forslaget fra Hovin fikk to stemmer og falt. Fylkesmannen tar den endelige avgjørelsen om Masteruds klage.

Fogdegården

Merete Støvring på Ler klaget også på adressen hun har fått. Ifølge rådmannen klaget Støvring for sent, og klagen ble derfor ikke behandlet av komiteen. Klagen kom 14 måneder etter kommunens tildeling av veinavn. Støvring er tildelt adressen Flååsvegen, og hun mener at veiadressen i stedet burde være Fogdegårdsvegen. Alt annet er historieforfalskning, skriver Støvring i klagen. Hun mener det er viktig at veinavnet på gårdsveien til Fogdegården opprettholdes fordi eiendommen er historisk og har regional betydning. I et brev til kommunen skriver hun at hun ikke fikk uttale seg, mens Flå Mållag fikk det. Klagen hennes blir nå oversendt Fylkesmannen som skal ta den endelige avgjørelsen.

Misnøye med veinavn

Trønderbladet skrev nylig om misnøyen på Lundamo over at innbyggerne må finne seg i at veien heter Lebergsvegen selv om gårdene og etternavnene er Løberg. Kultursjef Jan Erik Landrø forklarte i artikkelen hvordan veinavn blir til. Dette har satt i gang en veinavndiskusjon blant leserne, og Harald Lauglo spør i torsdagens Trønderbladet om hvorfor historielagene ikke benyttes når veinavn skal foreslås. Kommunen bruker nå en av innbyggerne i Melhus som forslagsstiller på veinavn.

Les også: Retter på veiskilt på Lundamo

Melhus historielag kom for ei tid tilbake med forslag på et veinavn i Melhus sentrum, og dette ble vedtatt. Siden Kuhaugen er delt i to av E6 med en vei på hver side av E6, foreslo historielaget at den ene veien fikk sitt eget navn. Dette er nå gjennomført ved at den ene veien heter Lenamælen, etter gården som måtte rives da E6 skulle bygges.

Les også: Kuhaugen får nytt navn