Ifølge en oversikt Melhus kommune legger fram for politikerne, var det Hovin barnehage som hadde flest søkere ved hovedopptaket.

Antall søkere

47 søkte om plass ved Hovin barnehage ved hovedopptaket, mens Brekkåsen idrettsbarnehage, Flå barnehage, Lundamo barnehage og Løvset barnehage hadde mellom 31 og 34 søkere ved hovedopptaket.

Les også: Idrettsbarnehage vil til Korsvegen

Manglet plasser

De mest populære kommunale barnehagene klarte ikke å tilby plass til alle søkerne som hadde disse barnehagene på førsteplass. Dette gjelder barn som har rett på barnehageplass. Rådmannen opplyser i papirene til formannskapsmøtet på tirsdag at Løvset, Flå og Hovin er de barnehagene som har størst utfordringer med å dekke etterspørselen.

Les også: Hovin barnehage kan bli utvidet

Løvset barnehage hadde 12 søkere som ikke fikk oppfylt førsteønsket mens Flå og Hovin hadde 9 søkere hver. De private barnehagene Elvebakken montessoribarnehage og Brekkåsen idrettsbarnehage hadde også søkere som ikke fikk førsteønsket, og for den første gjaldt det 4 barn mens den andre hadde 3 barn.

Trønderbladet har tidligere skrevet om familien som ikke nei til barnehageplass for datteren selv om Hovin barnehage var den nærmeste. I stedet ble familien henvist til en barnehage et helt annet sted i kommunen. Kommunestyret har vedtatt at Hovin barnehage skal utvides.