Rett sør for Melhus sentrum, ligger det fine turstier som passer godt for både små og store turgåere. Ved Loddbekken henger det husker og klatretau, og det er mye spennende barna kan finne på underveis.

Flere veier å gå

Turen kan starte i Melhus sentrum, og gå videre innover Søregga langs Vassfjellfoten, frem til Loddvatnet. Her er det rastemuligheter ved det lille idylliske vatnet, og videre går turen i retning Melhus kirke.

Les også: Gå pilegrimsleden gjennom hele Skaun

Turstien deler seg litt lenger bort, hvor en flat og enkel sti går av til høyre, mens et litt lengre alternativ fortsetter rundt gården Loddgården. Det er også mulig å legge på en ekstra sløyfe rundt Melhus kirke, eller gå forbi gården Melhus Øvre og videre nordvestover mot Gaula.

Turstien går til boligfeltet Kuhaugen, og videre tilbake inn i sentrum via Gimsevegen.

Underveis er det satt opp skilt som peker ut ulike retninger.

Egnet for alle

Stien er bred, og godt egnet for småbarnsfamilier og syklende. Deler av stien er også tilrettelagt for rullestolbrukere.

Noen få meter inn på stien, er man plutselig utenfor bilveienes larm, og her kvitrer fuglene. Turstiene er populære, og brukes av folk i alle aldre.

Les også: Vakre, vennlige Vassfjellet

Folk i form

Turstien heter egentlig Folk i form-løypa, og var opprinnelig et initiativ fra trimavdelingen i Melhus idrettslag. I samarbeid med grunneierne og et stort apparat frivillige, og med økonomisk støtte fra «Folk i form til OL» og i samarbeid med Trondheimsregionens Friluftsråd, miljøvernrådgiver og kulturkontoret i Melhus kommune, ble løypa en realitet. I 1993 ble den åpnet med brask og bram

Les også: På fottur i høyfjellet

Etter ønske fra flere trimmere og i samarbeid med grunneierne Søreggen, Loddgard og Stendahl, ble løypa utvidet slik at den nå er på 4,8 kilometer. Den utvidede løypa ble åpnet 13. september 2006, og er dermed 10 år i år.

LUFTETUR: Turstiene er godt merket, og det er mulig å velge mange ulike veier. Foto: Arkivbilde