Denne uken er over tusen ungdommer i alderen 14 til 25 år på landsleir med barne- og ungdomsorganisasjonen 4H. Leiren foregår på Bygdøy kongsgård i Oslo, og dette er første gangen leiren holdes i hovedstaden. Blant disse deltar 40 leirglade 4H-ere fra Sør-Trøndelag.

Les også: Gavedryss fra banken

Bor i bydeler

En midlertidig by av telt og lavvoer brer seg utover gresslettene på Bygdøy kongsgård. Sør-Trøndelag har denne uken flyttet inn i Nedre Aker. Solen skinner fra skyfri himmel, og leirlivet kunne ikke blitt bedre. Glade og aktive ungdommer er å se overalt.

–På landsleir treffer man den mest varierte folkegruppa man kan finne, og man blir alltid kjent med folk fra hele landet. I 4H er alle inkludert, og man klarer alltid å finn på my sprell med folk fra nord, sør, øst, vest og midt i Norge! Det er stas å være på leir, forteller Julie Kynø Lundberg og Signe Gilje Sanne fra Byåsen 4H i Sør-Trøndelag.

Les også: Kunne gjerne levd i vikingetida

Med klare hoder, varme hjerter, flinke hender og god helse kaster 4H-erne seg stadig ut i nye og utfordrende aktiviteter, samtlige med å ”lære ved å gjøre” som motto. I tillegg til ulike aktiviteter og turer er volleyball noe som er en naturlig del av leiroppholdet. Faktisk var det 4H som gjorde volleyball utbredt i Norge. I tillegg kan ungdommene kose seg med konserter med både Razika og Bjelleklang og stand up show med Ørjan Burøe og Jonna Støme.

Aktivt, morsomt og sosialt

Aktivt, morsomt og sosialt er tre stikkord som passer på 4H, og ikke minst leirlivet. Organisasjonen er medlemsstyrt, så ungdommene bestemmer selv og får bred organisasjonsopplæring og erfaring fra ulike styreverv. Medlemsalderen er 10 til 25 år, og formålet er å utvikle samfunnsengasjert ungdom med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker.

Medlemmene som deltar fra Sør-Trøndelag kommer fra Melhus 4H, Byåsen og Voll 4H i Trondheim, Ervika 4H i Bjugn, Fjellvåken, Hoston og Svorkmo 4H i Orkdal, Mål 4H i Meldal, Selburosa og Varden 4H i Selbu, Viksen 4H på Glåmos, Viking og Villmarken 4H på Oppdal og fylkesklubben STÆA.