Kommunene Midtre Gauldal, Holtålen og Selbu fikk i juli én ukes fellingstillatelse på en bjørn, som sannsynligvis står bak å ha drept 17 sauer i disse kommunene, siden 23. juni i år.

Les også: Ung gaupe skutt på Kotsøy

På tirsdag gikk fellingstillatelsen ut, uten at bjørnen var skutt.

–Det har ikke vært gjort noen nye observarsjoner eller funn siden den 15. juli, så da har vi vurdert det til at det ikke er grunlag for å jakte videre per i dag, sier Kjell Vidar Seljevoll i Miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.

Seljevoll sier imidlertid at de er forberedt på å få inn en ny søknad om å fortsette jakten, om det skulle dukke opp nye funn.

Les også: Vil ha kontroll på rovdyrbestanden

Fellingstillatelsen var begrenset til en uke, og gjaldt områdene sør for Neavassdraget i Selbu, og områdene nord for Gaula i Midtre Gauldal og Holtålen.

Grunner til at fellingstillatelsene begrenses såpass klart, er for å være sikker på å ta den rette bjørnen, forteller Seljevoll.

–Det tar en bjørn veldig kort tid å flytte seg veldig langt, og målet er å felle den bjørnen som har gjort skadene. Vi ønsker ikke å ta et tilfeldig, streifende individ, sier han.