Statens vegvesen mener det er svært beklagelig at Melhus kommune bygde to boliger i Lundamo sentrum uten å ha søkt Statens vegvesen om tillatelse til avkjørsel.

10. februar ga Statens vegvesen avslag på Melhus kommunes søknad om utvidet bruk av avkjørsel på E6 for to boliger som kommunen omtaler som hardhus fordi de er bygd for å tåle hardhendt behandling og stor gjennomtrekk. Dette er omsorgsboliger som skal leies ut til brukere. I et brev til Melhus kommune forklarer vegvesenet at avslaget skyldes behovet for trafikksikkerhet og framkommelighet på E6 som vegvesenet omtaler som en svært viktig nasjonal transportåre.

Les også: Dette er hardhus

Veirett

Melhus kommune klaget på avslaget og Statens vegvesen ga tillatelse til å bruke avkjørsel på en eiendom like ved. I mai opplyste Melhus kommune at grunneieren ikke ville kommunen tillatelse til å bruke denne avkjørselen. Overfor vegvesenet har kommunen opplyste at kommunen har rett til å bruke denne avkjørselen ut fra en tinglyst veirett fra 1950.

Men Statens vegvesen understreker i brevet at kommunen i henhold til veglova paragraf 40 ikke kan bygge eller benytte avkjørsel fra riksvei uten tillatelse fra regionveikontoret. Vegvesenet gir tillatelse til avkjørsel, men kommer samtidig med sterk kritikk.

Bygd allerede

- Avslutningsvis vil vi tilføye at vi har observert at det allerede er oppført 2 boliger på omsøkte eiendom. Dette er svært beklagelig, og Statens vegvesen vil påpeke at vi mener det er en selvsagt ting at Melhus kommune søker om tilatelse før tiltaket blir gjennomført, skriver seksjonssjef Erik J. Jølsgard og saksbehandler Tone Wikstrøm i Statens vegvesen i brevet.

Melhuslista etterlyste i et spørsmål om hardhus til ordfører Gunnar Krogstad svar på om det var gitt tillatelse til avkjørsel. Nå foreligger brevet fra Statens vegvesen, og Sigmund Gråbak fra Melhuslista har en kommentar til brevet.

- Kommunen pålegger innbyggerne å følge lover og regler, og da må den gjøre det selv, sier Gråbak.